FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedniku HSU-a prijetnja ubojstvom ako ne prekine suradnju s HDZ-om

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan prijavio je danas policiji da jeprimio anonimno pismo u kojemu se prijeti ubojstvom njemu, članovimanjegove obitelji i saborskim zastupnicima HSU-a ako ta stranka dokraja godine ne prekine suradnju s HDZ-ovom vladom.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan prijavio je danas policiji da je primio anonimno pismo u kojemu se prijeti ubojstvom njemu, članovima njegove obitelji i saborskim zastupnicima HSU-a ako ta stranka do kraja godine ne prekine suradnju s HDZ-ovom vladom.

"Pismo je prije tri dana ostavljeno u poštanskom sandučiću stranke, a adresirano je na moju kućnu adresu", potvrdio je Jordan Hini.

Prijeteće pismo danas je predao policiji, a na upit hoće li zatražiti zaštitu za sebe i svoju obitelj, rekao je kako će "o tome odlučiti policija".

"Žalosno je da se u ovoj zemlji s takvom mržnjom gleda na pokušaje da se pomogne jednoj osiromašenoj skupini kao što su umirovljenici", kazao je Jordan, koji smatra da je riječ o "organiziranoj kampanji usmjerenoj protiv njega i HSU-a kojemu je u pismu dan rok da do kraja prosinca prekine suradnju s HDZ-ovom Vladom".

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama potvrdila je da je Jordan prijavio prijeteće pismo.

"Kako bi identificirala osobu koja prijeti, policija će, nakon obavijesnog razgovora s predsjednikom HSU-a, započeti s izvidima i prikupljanjem obavijesti od osoba za koje se može pretpostaviti da bi mogle imati korisne informacije", rekla je Vulama. Dodala je da odluku o mogućoj policijskoj zaštiti Jordana, njegove obitelji i trojice zastupnika HSU-a donosi vodstvo policije, nakon što procijeni koliko je prijetnja realna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙