FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usluge fiksne telefonije Portusa za 4 do 5 mjeseci

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Splitska tvrtka Portus, koja jedanašnjim dobivanjem dozvole Vijeća Hrvatske agencije zatelekomunikacije postala treći hrvatski operater u fiksnoj telefoniji,s komercijalnim radom planira početi za četiri do pet mjeseci, akorisnicima koji s njima potpišu pretplatničke ugovore ponudit ćeobračunsku jedinicu za razgovore od 1 sekunde.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Splitska tvrtka Portus, koja je današnjim dobivanjem dozvole Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije postala treći hrvatski operater u fiksnoj telefoniji, s komercijalnim radom planira početi za četiri do pet mjeseci, a korisnicima koji s njima potpišu pretplatničke ugovore ponudit će obračunsku jedinicu za razgovore od 1 sekunde.

Te i druge detalje svojih poslovnih planova predstavnici tvrtke Portus iznijeli su na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, pri čemu je vlasnik i utemeljitelj tvrtke Zoran Ćurković kazao da se ukupna investicija u pokretanje posla kreće oko 100 milijuna kuna. U prvoj godini rada planiraju zaposliti oko 60 ljudi.

Ćurković je predstavio i njihov zaštitni znak (brand) pod kojim će raditi H 1, pri čemu slovo H označava nacionalni identitet, dok brojka 1, kaže Ćurković, simbolizira njihovu želju da u fiksnoj telefoniji budu prvi. Ipak, dodaje, u prvoj godini rada očekuju 4 do 5 postotni tržišni udjel, koji će, nadaju se, s vremenom porasti, jer korisnicima osim nižih cijena razgovora planiraju ponuditi i druge pogodnosti.

Predsjednik Uprave Portusa Darko Parun kazao je da će cijene svojih usluga formirati do kraja siječnja iduće godine, te da će i one kao i njihovo početno poslovanje ovisiti o pregovorima sa T-HT-om, na čiju će se infrastrukturu oslanjati dok ne izgrade vlastitu telekomunikacijsku mrežu. S postojeća dva hrvatska i budućim trećim operaterom u mobilnoj telefoniji, kao i sa međunarodnim operaterima, planiraju se direktno povezati, što će, kaže Parun, sigurno značiti pojeftinjenje razgovora prema mobilnim mrežama i inozemstvu za 20 do 40 posto.

Za korisnike koji žele iz fiksne mreže T-HT-a prijeći na njihovu mrežu H 1 Parun je kazao da će moći zadržati svoj sadašnji broj.

Tvrtka Portus d.o.o. u potpunom je vlasništvu tvrtke Elektromagic iz Splita, koja se od osnivanja 1994. bavi telekomunikacijama.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙