FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS o privatizaciji, lokalnim izborima, Ivasu

OSIJEK,13. prosinca(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) ZlatkoBenašić izjavio je danas u Osijeku da se ta stranka protiviprivatizaciji javnih poduzeća po svaku cijenu te kako traži da seobjavi ugovor između Vlade i Hrvatskih telekomunikacija i svi budućiugovori o privatizaciji javnih poduzeća.
OSIJEK,13. prosinca(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić izjavio je danas u Osijeku da se ta stranka protivi privatizaciji javnih poduzeća po svaku cijenu te kako traži da se objavi ugovor između Vlade i Hrvatskih telekomunikacija i svi budući ugovori o privatizaciji javnih poduzeća.

Na konferenciji za novinare Benašić je rekao da je LS i dalje otvoren za suradnju sa strankama slične političke opredijeljenosti. Slijede razgovori o koalicijama za lokalne izbore, a LS nastoji provesti načelo da stranački ogranci imaju pravo o tome pregovarati u skladu s "prilikama na terenu".

Komentirajući odluku premijera Sanadera da se izbori održe mjesec dana prije zakonom predviđenog roka jer su to zamolili dalmatinski župani zbog priprema za turističku sezonu, Benašić je ocijenio kako je riječ o vrlo "problematičnom i klimavom objašnjenju".

Potpredsjednik stranke Zlatko Kramarić premijerovo je objašnjenje nazvao "nelogičnim", ističući kako "ne vidi nikakvu koliziju između turističke sezone i političke prakse, te konstituiranja općinskih, gradskih i županijskih poglavarstava". Dodao je da se "ide od onoga što je nebitno, a izbjegava bitno, kao što je reforma lokalne samouprave i njezine povećane financijske ovlasti".

Događaj u Hrvatskome saboru, kada je zastupnik HDZ-a Rade Ivas glasovao umjesto HSLS-ovca Ivana Čehoka, Kramarić je ocijenio "kulminacijom karikaturalnosti našeg parlamentarizma", ističući da "u nekim normalnim demokratskim zemljama taj zastupnik više nikada ne bi mogao biti zastupnik".

Taj se čovjek (Ivas) još usput poziva na kršćanske vrijednosti, a o tome šute Kaptol, javnost i predsjedništvo Sabora. Mislimo da se preko tog izgreda ne može prijeći jer se tako ne smije glasovati ni u nekom općinskom vijeću, a događa se u Hrvatskome saboru, ocijenio je Kramarić.

(Hina) xivuč yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙