FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija kod policijske postaje u Španjolskoj

MADRID, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Kod jedne policijskepostaje na sjeveru Španjolske u srijedu je eksplodirala bomba iuzrokovala materijalnu štetu, no žrtava nije bilo, kazali sudužnosnici.
MADRID, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Kod jedne policijske postaje na sjeveru Španjolske u srijedu je eksplodirala bomba i uzrokovala materijalnu štetu, no žrtava nije bilo, kazali su dužnosnici.

Eksplozija se dogodila u 7.15 sati ujutro u blizini postaje u gradiću Luni, rekao je glasnogovornik vlade u obližnjoj Zaragozi. "Sve upućuje na to da je bila riječ o bombi", rekao je, dodajući da u eksploziji nema žrtava.

Razbijeni su samo prozori na postaji i obližnjim kućama, a oštećeno je i pročelje postaje, rekao je.

Nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, ali je ETA u studenom upozorila da će nastaviti svoju borbu te je upozorila civile da se ne približavaju vojarnama.

Bomba je eksplodirala nekoliko sati nakon Zapaterove najave da će Španjolska aktivirati poseban sigurnosni plan zaštite od napada tijekom božićnih blagdana.

ETA je oslabljena nakon uhićenja više od 100 pripadnika u Španjolskoj i Francuskoj, ali je proteklih tjedana nastavila s nasiljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙