FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapatero: islamistički radikali jedini odgovorni za atentate

MADRID, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef španjolske socijalističkevlade Jose Luis Rodriguez Zapatero izjavio je u ponedjeljak da je"međunarodni terorizam radikalnog islamističkog tipa" jedini krivac zaatentate od 11. ožujka u Madridu kad je ubijena 191 osoba a ranjeno ihje 1900.
MADRID, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef španjolske socijalističke vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero izjavio je u ponedjeljak da je "međunarodni terorizam radikalnog islamističkog tipa" jedini krivac za atentate od 11. ožujka u Madridu kad je ubijena 191 osoba a ranjeno ih je 1900.

Za atentate iz Madrida "odgovoran je jedino terorizam radikalnog islamističkog tipa", izjavio je predsjednik vlade pred parlamentarnim povjerenstvom za istragu o atentatima od 11. ožujka.

Zapatero je dodao da je "planiranje i izvršenje" atentata u Madridu djelo "onih istih" koji su izveli atentate od 11. rujna 2001. u SAD-u, u listopadu 2002. na Baliju te 2003. u Casablanci i Istambulu.

Španjolski je premijer otkrio da su "teroristi napali zemlju koja se najviše opire njihovim ambicijama, građane koji su najzaštićeniji od tih metoda", aludirajući na atentate ETA-e u kojima je smrtno stradalo više od 800 osoba tijekom zadnjih 30 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙