FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska uhitila tri osobe pod sumnjom da su islamistički militanti

MADRID, 22. prosinca 2004. (Hina) - Španjolska policija uhitila je usrijedu tri osobe za koje se sumnja da su islamistički militanti, podoptužbom da su pokušali kupiti eksploziv, priopćila je vlada.
MADRID, 22. prosinca 2004. (Hina) - Španjolska policija uhitila je u srijedu tri osobe za koje se sumnja da su islamistički militanti, pod optužbom da su pokušali kupiti eksploziv, priopćila je vlada.

Trojica Marokanaca uhićena su na području Barcelone i sumnja se da su povezani s "međunarodnom islamskom terorističkom mrežom", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

U operaciji koja je provedena rano ujutro sudjelovalo je stotinjak policajaca. Riječ je o jednoj od niza operacija koje se provode u sklopu istrage o podmetnutim eksplozijama 11. ožujka u kojima je poginula 191 osoba.

Nekoliko sati prije toga premijer Zapatero rekao je da će Španjolska pokrenuti poseban plan zaštite od mogućih napada tijekom božićnih blagdana.

Prema priopćenju ministarstva unutarnjih poslova, pretraženi su stanovi uhićenih i još nekoliko zgrada, a zaplijenjeni su i neki dokumenti. Trojica uhićenih optuženi su da su se u rujnu povezali s posrednikom u jednoj srednjoeuropskoj zemlji kako bi nabavili eksploziv. Informacije o njihovim aktivnostima ministarstvo je dobilo od stranih obavještajnih službi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙