FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapatero želi europski pakt protiv islamističkog terorizma

MADRID, 9. prosinca 2004. (Hina/afp) - Predsjednik španjolske vladeJose Luis Zapatero pred parlamentarnim će istražnim povjerenstvom onapadima 11. ožujka u Madridu u ponedjeljak predložiti stvaranjeeuropskog pakta protiv islamističkog terorizma, objavio je u četvrtakšpanjolski dnevnik El Pais.
MADRID, 9. prosinca 2004. (Hina/afp) - Predsjednik španjolske vlade Jose Luis Zapatero pred parlamentarnim će istražnim povjerenstvom o napadima 11. ožujka u Madridu u ponedjeljak predložiti stvaranje europskog pakta protiv islamističkog terorizma, objavio je u četvrtak španjolski dnevnik El Pais.

Zapatero želi "pozvati" sve španjolske demokratske stranke na sudjelovanje u državnom paktu o islamističkom terorizmu, a potom ga proširiti na "sve zemlje Europske unije", tvrdi taj dnevnik blizak vladajućim socijalistima.

Španjolski premijer temelji svoj prijedlog na klauzuli o sigurnosti koja se nalazi u tekstu Europskog ustava i drugoj klauzuli koja poziva na stvaranje zajedničkog prostora pravednosti i sigurnosti, tvrdi El Pais.

Vlada se, prema tvrdnjama u članku, nada da će taj pakt postati dijelom zaključaka povjerenstva koje istražuje napade u kojima je 11. ožujka poginula 191 osoba, a ranjeno je gotovo 1900.

Iz španjolske vlade u četvrtak nisu mogli potvrditi istinitost El Paisovog članka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙