FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska uhitila dvojicu osumnjičenih za napade 11.3.

MADRID, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Španjolska policija uhitilaje dvojicu muškaraca pod sumnjom da su bili povezani s osobama koje su11. ožujka u Madridu izazvale eksplozije vlakova u kojima je poginula191 osoba, rekao je dužnosnik Vrhovnoga suda u četvrtak.
MADRID, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Španjolska policija uhitila je dvojicu muškaraca pod sumnjom da su bili povezani s osobama koje su 11. ožujka u Madridu izazvale eksplozije vlakova u kojima je poginula 191 osoba, rekao je dužnosnik Vrhovnoga suda u četvrtak.

Dvojica muškaraca, Sirijac i Egipćanin, uhićeni su u srijedu kasno navečer u mjestu Irun na francuskoj granici i policija je pretražila njihove stanove.

Pretpostavlja se da su povezani sa sedmoricom osumnjičenih za napad na vlakove koji su se raznijeli bombom kad ih je policija 3. travnja opkolila u stanu u madridskom predgrađu.

Uhićeni Sirijac i Egipćanin trebali bi se pojaviti pred sucem Juanom del Olmom koji vodi istragu o napadima na vlakove.

Del Olmo je podignuo optužnice protiv 30 osumnjičenih koji su trenutačno ili u zatvoru ili u pritvoru, a većina ih je podrijetlom iz sjeverne Afrike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙