FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki karneval od 17. siječnja do 9. veljače

RIJEKA,16. prosinca 2004.(Hina) - Riječki karneval počet će 17.siječnja podizanjem karnevalske zastave, a završit će njezinimspuštanjem 9. veljače, pa će ovogodišnji, 22. karneval biti najkraćiod početka održavanja te manifestacije u Rijeci.
RIJEKA,16. prosinca 2004.(Hina) - Riječki karneval počet će 17. siječnja podizanjem karnevalske zastave, a završit će njezinim spuštanjem 9. veljače, pa će ovogodišnji, 22. karneval biti najkraći od početka održavanja te manifestacije u Rijeci.

Kraljica Riječkog karnevala bit će izabrana 21. siječnja, a na istoj priredbi "ključeve grada" preuzet će od riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela "meštar karnevala" Toni, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkoj Turističkoj zajednici.

Središnji će događaj biti Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj će 6. veljače središtem Rijeke prošetati tisuće maškara u šarenim maškaranim skupinama. Dječja karnevalska povorka središtem grada prošetat će nešto ranije, 29. siječnja.

Smotra tradicionalnih maski - zvončara i feštara - bit će 23. siječnja, kada i Dječje karnevalske igre.

Tijekom karnevala bit će održano još nekoliko maškaranih događanja kao što su Karnevalske sportske igre, Karnevalski koncert gradske Glazbe Trsat, Maškarani auto-rally Pariz-Bakar, Karnevalski bal i Maškarani maraton Radio Rijeke.

Nakon spuštanja karnevalske zastave bit će priređena Dokumentarna izložba fotografija Riječkog karnevala i Izložba umjetničkih fotografija Riječkog karnevala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙