FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. prosinca 2004.(Hina) -
ZAGREB, 22. prosinca 2004.(Hina) -

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije danas će objaviti odluku o dodjeli ili nedodjeli kombinirane koncesije u mobilnoj telefoniji trećem hrvatskom operateru mobilne telefonije. Ponude na drugi natječaj za tu koncesiju dostavili su "Croatia Mobile", "Match Telecom" i "Tele2". Kombinirana koncesija u mobilnoj telefoniji daje se na razdoblje od 20 godina, cijena za prvu godinu rada iznosi 172 milijuna kuna, a za to su ponuditelji u svojim ponudama morali priložiti i pravovaljano bankovno jamstvo.

SISAK - Nezavisni predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs je na sinoćnjem predizbornom skupu u Sisku rekao da će, ako bude hrvatski predsjednik, vratiti ponos i dostojanstvo svakom hrvatskom čovjeku i hrvatskim braniteljima. Rekao je da je jedino on od 13 predsjedničkih kandidata hrvatski branitelj te da je zbog toga od svih suparnika najpozvaniji štititi hrvatske nacionalne interese. Rojs je izrazio uvjerenje da se Ante Gotovina nikada neće predati Hagu. "Ako padne Ante, pala je i Hrvatska", rekao je Rojs.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) u povodu 100. godišnjice osnutka priređuje danas središnju proslavu na kojoj se očekuje oko tri i pol tisuće gostiju, među kojima i predsjednik Republike. Tu su stranku, čija je povijest neraskidivo vezana uz povijest hrvatskog naroda, pod nazivom Hrvatska pučka seljačka stranka utemeljili braća Antun i Stjepan Radić 22. prosinca 1904. Današnje ime nosi od 1925. Ustaški a potom komunistički režim zabranjuju joj rad, pa ona svoje aktivnosti nakon 1945. nastavlja u inozemstvu sve do početka 90-ih godina, kada se vraća u domovinu.

PULA/PEROJ- Pulsko-perojski paroh iguman Danilo Ljubotina imenovan je, na prijedlog Europske unije, stalnim predstavnikom Srpske pravoslavne crkve pri EU u Bruxellesu, potvrdio je u izjavi za javnost iguman Danilo Ljubotina. Ljubotina napominje da je on prvi predstavnik Srpske pravoslavne crkve koji je dobio diplomatsko poslanje pri EU. Eurospka unija je nedavno uputila službeni prijedlog Srpskoj pravoslavnoj crkvi da imenuje svog predstavnika, a odluku o tome donio je Sveti arhijerejski sinod. Ljubotina je rođen u Peroju u Istri, hrvatski je državljanin, a školovao se u Parizu i Švicarskoj.

ZAGREB - U prepunoj zagrebačkoj katedrali ansambl Lado izveo je sinoć Božićni koncert, na čijem su programu bile božićne pjesme i napjevi iz gotovo svih hrvatskih krajeva te ciklus pjesama "Božić u svijetu". Koncertom su ravnali Joško Ćaleta i Tomislav Uhlik. Lado je i tim, petnaestim po redu božićnim koncertom, dao svoj doprinos proslavi Božića u hrvatskom narodu. Ansamblu je na glazbenom događaju zahvalio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je istaknuo da su božićne pjesme hrvatska kulturna baština i izraz nacionalnog i duhovnog bića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙