FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas oko 14 sati da je pronađen Domagoj Margetić, čiji je nestanak sinoć prijavila obitelj. S Margetićem je kontakt uspostavila policija koja je poduzela potrebne mjere za njegov pronalazak i on je sada na razgovoru s policijskim službenicima, rekao je dežurni u Operativnom centru PUZ-a Milan Perković. "Za sada, dok razgovor traje, ništa konkretno ne mogu reći", dodao je Perković upitan o pojedinostima pronalaska nestalog Domagoja Margetića, urednika časopisa "Novo Hrvatsko slovo".

OSIJEK - Osječko-baranjska županija i grad Osijek podržali su ekumenski program borbe protiv ovisnosti koji su pokrenuli hrvatski branitelj časnik u mirovini Damir Huber i pravoslavni svećenik iz Dalja Miron Vučićević. Pravoslavni svećenik Miron trenira mlade aikido vještini samoobrane u Školi borilačkih vještina Damira Hubera u Osijeku, koju pohađa stotinjak mladih. "Naš je osnovni cilj mlade skloniti s ulice i igle i omogućiti im da se kroz sport dokažu kao samosvjesni i duhovno prosvijećeni ljudi", kazao je Miron. Program su podržali i Ministarstvo prosvjete i športa te MUP RH. U program su se uključili i katolički svećenik iz Dalja te pravoslavni iz Tenja.

ZAGREB - Marko Belinić, političar i jedan od organizatora antifašističkog ustanka u Hrvatskoj, umro je noćas u Zagrebu u 93. godini života, izvijestila je obitelj. Rođen je 13. kolovoza 1911. u Jakovlju u Hrvatskom zagorju. Zbog revolucionarnog rada više je puta bio zatvaran. Od 1941. aktivni je sudionik NOB-a. Bio je član. Politbiroa CK KPH, te vijećnik ZAVNOH-a i AVNOJ-a. Nositelj je Spomenice NOB-a i narodni heroj. Predsjednik Stjepan Mesić 2003. odlikovao ga je Redom Hrvatskog pletera. Kao dugogodišnji zaljubljenik u sport proglašen je doživotnim predsjednikom Nogometnog kluba Dinamo čiji je bio i jedan od osnivača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙