FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. prosinca 2004.(Hina) -
ZAGREB, 13. prosinca 2004.(Hina) -

ZAGREB - Rok za predaju kandidatura za predsjednika Republike Državnom izbornom povjerenstvu istječe danas u 24 sata. Kandidature moraju imati potporu najmanje deset tisuća potpisa i treba ih pratiti na sudu ovjereno očitovanje predsjedničkog kandidata da pristaje na kandidaturu. Politička stranka koja stoji iza kandidata mora o tome predati izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika. Državno izborno povjerenstvo će u roku od 48 sati od istjecanja roka za primanje kandidatura objaviti listu predsjedničkih kandidata.

ZAGREB - Svoje kandidature Državnom izbornom povjerenstvu već su predali nezavisni kandidat Boris Mikšić i nezavisni kandidat s potporom Hrvatske stranke prava Slaven Letica. Za danas su predaju predsjedničkih kandidatura Državnom izbornom povjerenstvu u 11 sati najavili Đurđa Adlešić, koju kandidira Hrvatska socijalno liberalna stranka i Ivić Pašalić, kandidat Hrvatskog bloka; u 13,30 sati izaslanstvo Hrvatske stranke mladih predat će kandidaturu Miroslava Rajha, svoju će kandidaturu u 15,30 sati predati nezavisni predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs, a u 17 sati predsjednička kandidatkinja vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor. Iako do sinoć nije bila najavljena, danas se očekuje se i prijava kandidature za još jedan mandat predsjednika Stjepana Mesića, koga podupiru SDP, HNS i HSS, te još neke stranke.

ZAGREB - Lokalni izbori u Hrvatskoj održat će se mjesec dana ranije i neće ponuditi izravno biranje gradonačelnika, potvrdio je premijer Ivo Sanader sinoć u središnjem Dnevniku HTV-a. Pomicanje izbora sa sredine svibnja na sredinu travnja sljedeće godine zatražili su župani iz Dalmacije. "Ljudi osjećaju da im treba mjesec dana više da bi turističku sezonu, koja počinje u lipnju, dočekali spremno s novom vlašću", izjavio je premijer. Što se tiče uvođenja izravnog biranja gradonačelnika, Sanader je rekao da je protiv promjena zakona na brzinu, te da će još ovi lokalni biti po starom zakonu.

ZAGREB -Tradicionalna aukcija božićnih poklona od koje će prihod biti namjenjen izgradnji Centra za pse vodiče slijepih održana je sinoć u zagrebačkom hotelu Sheratonu. Nakit, slike i uporabne predmete darovali su majstori zlatarskog obrta i umjetnici. Početne cijene pedesetak ponuđenih predmeta kretale su se do 2.000 kuna. U prvom dijelu aukcije, koja je počela u 21,30 sati, prodana je većina ponuđenih predmeta, a ukupni prikupljeni iznos znat će se danas. Među uzvanicima su, uz potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor, koja je otvorila božićnu aukciju, bili japanski veleposlanik u Hrvatskoj Ikeda Kaname te predstavnici tvrtki i ustanova.

RAŠA - Dvjestotinjak članova sportskih ribolovnih udruga i stanovnika istarske općine Raše prosvjedovali su jučer na rivi blizu luke Bršice protiv zabrane ribolova u Raškom zaljevu te su zatražili izmjenu Pravilnika o posebnim staništima riba kojim je zabranjen ribolov u Raškom zaljevu. Prosvjed je organiziralo pet sportskih ribolovnih udruga iz Labina i jedna iz Marčane. Ribolovci okoliš nisu uništavali, nego čuvali, rekao je načelnik raške općine Josip Knapić i najavio "sva demokratska sredstva" u borbi za povratak tog zaljeva ribolovcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙