FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30sati.
ZAGREB, 11. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - Na čelu Protuobavještajne agencije (POA) Joška Podbevšeka trebao bi zamijeniti Tomislav Karamarko. Predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader na noćašnjem su sastanku dogovorili, neslužbeno se doznaje, razrješenje ravnatelja Protuobavještajne agencije (POA) Joška Podbevšeka. Dvojica predsjednika usuglašeno su predložili da se na tu dužnost imenuje Tomislav Karamarko. Taj prijedlog uputit će se na prethodno mišljenje nadležnom saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Sastanak predsjednika Republike i premijera, zatvoren za javnost, održan je noćas na Pantovčaku, a druge pojedinosti sastanka zasad nisu poznate. Odluku o Podbevšekovu razrješenju predsjednik Republike potpisao je prije 15-ak dana, a premijer Sanader je ovih dana najavljivao da će o tome konačnu odluku donijeti nakon što mu Podbevšek podnese izvješće.

BJELOVAR - Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader izrazio je sinoć u Bjelovaru zadovoljstvo što postoji općenacionalni konsenzus među svim strankama o ulasku Hrvatske u Europkasu uniju. Sanader je na 2. saboru HDZ-a za drugu izbornu jedinicu rekao kako očekuje također da se svi slože i o ulozi dr. Franje Tuđmana, koji je Hrvatsku odveo u neovisnost, a zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor zamjerila je predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću što na petu godišnjicu smrti Franje Tuđmana, nije posjetio njegov grob.

ZAGREB - U zagrebačkom Svetištu sv. Mati Slobode sinoć je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Adalbert Rebić predvodio misu u prigodi pete godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U homiliji pred članovima obitelji Tuđman i mnoštvom štovatelja pokojnog predsjednika, Rebić se, među ostalim, prisjetio dana oslobođenja zauzetih područja Hrvatske, kada su se pobunjeni Srbi predali. Ispričao je kako je, po predsjednikovoj naredbi otišao u Glinu i Topusko s dva velika kamiona s prikolicama punih hrane, te s pozivom Srbima da ostanu u Hrvatskoj. "Nahranili smo ih. Ali da ostanu u Hrvatskoj nisu nas htjeli slušati", rekao je, među ostalim Rebić.

SLAVONSKI BROD- Predsjednik Hrvatskog bloka i kandidat te stranke za predsjednika Republike Ivić Pašalić rekao je sinoć u Slavonskom Brodu da je odluka o raspisivanju predsjedničkih izbora protuustavna jer, kako tvrdi, kampanja neće trajati onoliko koliko je zakonom minimalno propisano. "Čak niti Hrvatska televizija 24. i 25. neće pratiti kandidate", rekao je Pašalić i dodao kako se konzultira s pravnim stručnjacima te kako ću podnijeti ustavnu tužbu.

ROVINJ - Predstavnici Adris grupe sinoć su u Rovinju na multimedijskoj prezentaciji predstavili svoje dugoročne razvojne projekte - izgradnju tvornice duhana u Kanfanaru i turističke cjeline u Rovinju. U novu tvornicu će Adris grupa uložiti više od 100 milijuna eura, a u turističku cjelinu na predjelu Monte Mulini 50 milijuna eura, rekao je predsjednik Uprave Adris grupe iz Rovinja Ante Vlahović. Time počinje investicijski ciklus vrijedan više od 2 milijarde kuna koliko Adris grupa planira uložiti u turizam do 2008. godine, rekao je novinarima glasnogovornik tvrtke Predrag Grubić.

OSIJEK - Tradicionalna znanstveno-teatrološka priredba Krležini dani sinoć je završila predstavom "Motel mrak" Dore Delbianco u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK). U znanstvenom dijelu Krležinih dana, na osječkom Filozofskom fakultetu održan je trodnevni skup "Zavičajno i europsko u hrvatskoj drami i kazalištu" na kojem su, uz domaće znanstvenike i stručnjake, sudjelovali i gosti iz Italije, Slovačke, Bugarske te Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙