FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na slovenskim crpkama od ponoći benzin jeftiniji za 4 posto

LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Slovenski naftni distributeri Petrol iOMV Istrabenz objavili su u ponedjeljak da smanjuju maloprodajnecijene naftnih derivata za četiri posto od utorka.
LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Slovenski naftni distributeri Petrol i OMV Istrabenz objavili su u ponedjeljak da smanjuju maloprodajne cijene naftnih derivata za četiri posto od utorka.

Riječ je o prvom znatnijem sniženju cijena koje se tumači stabilizacijom prilika na naftnom tržištu, te niskom kotacijom američkog dolara.

Već od 24 sata večeras na slovenskim će se pumpama najtraženiji bezolovni 95-oktanski eurosuper prodavati po 196,70 slovenskih tolara za litru, što znači po 6 kuna i deset lipa. Cijena je smanjena za 8,50 tolara, slično je i pojeftinjenje 98-oktanskog benzina i dizel goriva, dok je nova cijena loživog ulja 118 tolara za litru.

Distributeri navode da je pojeftinjenje moglo biti i veće da vlada u ponedjeljak nije povećala trošarine na gorivo kako bi spriječila daljnji pad proračunskih prihoda. Povećanje trošarina prema najnovijoj odluci donijet će dodatni prihod od oko 25 milijuna eura na godišnjoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙