FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sloveniji električna energija iz Srbije i Bugarske

LJUBLJANA,16. prosinca(Hina) - Sistemsku rezervu za siguran radelektrosustava Sloveniji će iduće godine uz domaće izvore osiguravaticentrale u Srbiji i Bugarskoj preko srpsko-britanskog holdinga EFT(Eletro-financijski tim). (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,16. prosinca(Hina) - Sistemsku rezervu za siguran rad elektrosustava Sloveniji će iduće godine uz domaće izvore osiguravati centrale u Srbiji i Bugarskoj preko srpsko-britanskog holdinga EFT (Eletro-financijski tim).

Kako u četvrtak piše ljubljanski list "Dnevnik", EFT je dumping cijenom koju je ponudio u srijedu pobijedio na međunarodnoj dražbi na kojoj su sudjelovala i dva dva slovenska ponuđača (Holding slovenske elektrarne i Gorenje) i Hrvatska elektroprivreda (HEP).

Slovenski mediji komentiraju "iznenađujuću" odluku da se izabere holding kojim dominiraju vlasnici iz Srbije tvrdnjom da će zbog ovisnosti od struje iz Bugarske i Srbije možda biti ugrožena sigurnost slovenskog elektrosustava i sumnjaju je li EFT u stanju poštovati pravila koja određuju osiguranje brzih isporuka u slučaju ispada energetskih objekata u Sloveniji.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙