FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Hrvatskoj dati što skoriji datum za pregovore

LJUBLJANA, 8. prosinca 2004. (Hina) - Slovenski ministar vanjskihposlova Dimitrij Rupel izjavio je u srijedu na konferenciji zanovinare da će Slovenija podržati što skoriji početak pregovoraHrvatske s EU o ulasku u članstvo.
LJUBLJANA, 8. prosinca 2004. (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare da će Slovenija podržati što skoriji početak pregovora Hrvatske s EU o ulasku u članstvo.

"Što se tiče Hrvatske, za sada smo se odlučili podržati početak pregovora Europske unije s Hrvatskom", rekao je Rupel na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o djelatnosti svog Ministarstva i summitu EU na kojemu će se 17. ovog mjeseca odlučivati o početku pregovora sa Turskom i Hrvatskom.

"Slovenija je za to da se Hrvatskoj odredi što bliži datum za pregovore. Želimo da Hrvatska što prije uđe u proces prilagodbe europskim standardima - to će biti dobro i za nas", rekao je Rupel.

On je dodao da će Slovenija za vrijeme pregovora Hrvatske i EU svoje "moguće rezerve" ostvarivati u konkretnim pregovorima i dogovorima s Hrvatskom.

Rupel je također izrazio zadovoljstvo što je slovenski parlament podržao jednostavniji postupak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji Hrvatska ima s EU.

Na pitanje o otvorenim pitanjima između Slovenije i Hrvatske i sadašnjem stanju odnosa, Rupel je rekao da komunikacija između dviju vlada postoji, te da je u Sofiji prilikom ministarskog sastanka OESS-a govorio i s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom.

Rupel je rekao da su odnosi između Slovenije i Hrvatske dobri, no da će za rješavanje težih otvorenih pitanja biti potrebno više vremena.

Rupel je također najavio skorašnji posjet slovenskog premijera Janeza Janše Austriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙