FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija daje 20.000 eura za program u BiH

LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Slovenija je namijenila 20.000 euradobrovoljnog priloga za program reintegracije demobiliziranih vojnikau BiH, što ga zajedno provode Organizacija za europsku sigurnost isuradnju (OESS) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM),priopćilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova.Kako se navodi u izjavi za javnost, prilog je dan u sklopu aktivnostiOESS-a i priprema Slovenije na predsjedanje tom organizacijom spočetkom iduće godine.
LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Slovenija je namijenila 20.000 eura dobrovoljnog priloga za program reintegracije demobiliziranih vojnika u BiH, što ga zajedno provode Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), priopćilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova. Kako se navodi u izjavi za javnost, prilog je dan u sklopu aktivnosti OESS-a i priprema Slovenije na predsjedanje tom organizacijom s početkom iduće godine.

Slične priloge Slovenija je ove godine već dala za osnivanje akademije OESS-a u Biškeku (Kirgizija) i za fond za obrazovanje Roma u sklopu Svjetske banke, a 5.000 eura donirala je i Ekonomskoj komisiji UN-a za Europu (UNECE).

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je istaknulo i važnost gospodarske i političke stabilizacije država zapadnog Balkana, ističući da se države na tom području susreću sa sličnim izazovima i potrebnim reformama i da je te procese potrebno nastaviti.

"Svojim iskustvima i poznavanjem regije Slovenija želi dati prilog suoblikovanju rješenja i uspostavi trajne stabilnosti i mira na tom području", navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nedavno je, prilikom predstavljanja u parlamentu, predsjedanje OESS-om istaknuo kao glavni prioritet na vanjskopolitičkom području u idućoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙