FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: U vođenju OESS-a nećemo biti u procjepu

LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Zadaća države koja predsjedavaOrganizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) je da tražiravnotežu i pokuša približiti različita stajališta, rekao je uponedjeljak slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel utelefonskom razgovoru iz Sofije za slovensku komercijalnu televizijskupostaju POP-TV, govoreći o ulozi Slovenije koja sa 1. siječnja idućegodine preuzima predsjedavanje OESS-om od Bugarske.
LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Zadaća države koja predsjedava Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) je da traži ravnotežu i pokuša približiti različita stajališta, rekao je u ponedjeljak slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u telefonskom razgovoru iz Sofije za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, govoreći o ulozi Slovenije koja sa 1. siječnja iduće godine preuzima predsjedavanje OESS-om od Bugarske.

Rupel tvrdi da se Slovenija ne može naći u "procjepu" između Europske unije i SAD-a kad je riječ o djelovanju te organizacije.

"Slovenija glede temeljnih demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i tako dalje ne može biti ni u kakvom procjepu između Europske unije i SAD-a", rekao je Rupel koji boravi u Sofiji na ministarskoj konferenciji OESS-a.

Rupel je, navodi POP-TV, prije nekoliko dana najavio da Slovenija u rješavanju teškoća kojima će se OESS baviti u vrijeme njena predsjedavanja organizacijom neće slušati samo gledišta Europske unije, nego i SAD-a, te Ruske federacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙