FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KORISNIKA MOBITELA - 1,5 MILIJARDA

ŽENEVA, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Broj korisnika mobilnihtelefona u svijetu do sredine ove godine dosegao je gotovo 1,5milijardi, što je približno jedna četvrtina ukupnog svjetskogstanovništva, objavio je u četvrtak International TelecommunicationUnion (ITU).
ŽENEVA, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Broj korisnika mobilnih telefona u svijetu do sredine ove godine dosegao je gotovo 1,5 milijardi, što je približno jedna četvrtina ukupnog svjetskog stanovništva, objavio je u četvrtak International Telecommunication Union (ITU).

Ta brojka odražava nagli rast poslovanja mobilne telefonije tijekom prve polovine ovoga desetljeća, posebice u zemljama u razvoju. Pri tomu je broj korisnika od 2000. udvostručen, stoji u godišnjem izvješću te UN-ove agencije za telekomunikacije.

ITU je objavio da je rast broj korisnika mobilnih telefona nadmašio onaj u fiksnoj telefoniji, koji danas broji nekih 1,85 milijardi pretplatnika prema milijardu zabilježenih početkom stoljeća. Premašio je i rast broja korisnika Interneta.

Takav fenomen mobilne telefonije, kako se navodi u tome izvješću, potican je ubrzanim rastom broja korisnika u tri najmnogoljudnije zemlje svijeta - Kini, Indiji i Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙