FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 18. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Kandidatkinja HSLS-a za predsjednicu Republike Đurđa Adlešić priopćila je da je predsjedničku utrku počela danas na Prevlaci. Kako je navela, utrku je počela na najjužnijoj točki Hrvatske, na Prevlaci, zato što je "dosadašnja politička elita marginalizirala i Dalmaciju i sve ostale hrvatske regije tretirajući ih kao manje važne dijelove zemlje". Predsjednik Hrvatske ima dovoljno ustavnih i zakonskih ovlasti da može javnim utjecajem pridonositi zdravom okružju u kojem će se razvijati poduzetnički projekti i rješavati najveći problem današnje Hrvatske - nezaposlenost, koja je visoka upravo u krajevima udaljenima od glavnoga grada, kaže među ostalim u priopćenju Đurđa Adlešić.

MOSTAR/ZAGREB - Neovisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Boris Mikšić izjavio je u Mostaru da bi "general Ante Gotovina neometano hodao Hrvatskom" ako on bude izabran za predsjednika. "Hrvatska je talac Haaškoga suda i u slučaju da ja budem predsjednik, general Gotovina slobodno bi hodao Hrvatskom", rekao je Mikšić. Na konferenciji za novinare u Mostaru Mikšić je kritizirao sadašnjega hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, tvrdeći da je "obezvrijedio instituciju predsjednika Republike Hrvatske". Ocijenio je da su rezultati Mesićeva rada vidljivi po tome što su propala jedina dva projekta koje je podupro - sisačka Željezara i Družba Adria.

KOPRIVNICA - Trojica carinika koprivničke Carinarnice sa željezničkog prijelaza Gyekenyesa, na granici s Mađarskom, uhićena su danas i privedena sucu Županijskoga suda u Zagrebu jer se osnovano sumnja da su počinili više kaznenih djela primanja mita. Kriminalističku obradu proveli su koprivničko-križevačka Policijska uprava i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu, stoji u priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave, u kojem se ne navode pojedinosti o tom slučaju. Pretpostavlja se da je riječ o carinicima koji su izbjegavali nadzor ilegalno uvezene odjeće iz Turske, s čim je u vezi prije mjesec dana pokrenuta istraga u koprivničkoj Carinarnici.

OSIJEK - Zbog nedoličnog ponašanja i prijetnje oružjem konobarici i njezinu mladiću u jednom kafiću u Osijeku te policajcima u policijskoj postaji, 33-godišnji policajac iz Osijeka priveden je danas u osječki Prekršajni sud, a bit će i privremeno udaljen iz službe dok ne završi disciplinski postupak, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava. Nakon dojave o remećenju javnog reda i mira jučer poslijepodne u osječkom kafiću Marko Polo, osječka policija je očevidom utvrdila da se policajac neprimjereno ponašao i "dirao konobaricu po tijelu" dok je tražio piće koje nije dobio jer je bio pijan. U kafiću je bio i 23-godišnji mladić iz Vukovara, koji se zabavlja s konobaricom. On je nasilnog policajca dva puta udario dlanom u glavu. Nakon toga policajac je izašao iz kafića, ali se vratio i prijetio im pištoljem.

ZAGREB - Udruga GONG pozvala je danas nadležne državne institucije, poput Državnog izbornog povjerenstva i ostalih tijela nadležnih za provedbu izbora, da prilikom javnih istupa budu suzdržaniji, kako njihove izjave ili komentari ne bi bili protumačeni kao omalovažavanje službenih predsjedničkih kandidata, a time i samih izbora. "Također, apeliramo na medije da svim predsjedničkim kandidatima pruže jednak tretman i mogućnost za predstavljanje sebe i svog programa", priopćio je GONG. "Svim predsjedničkim kandidatima koji su prikupili zakonom određeni broj potpisa za kandidaturu, pripada pravo na isti tretman", ističe se u priopćenju.

RIJEKA - Predsjednik udruge "Eko centar Caput Insulae" koja se bavi zaštitom bjeloglavih supova Goran Sušić rekao je da je deset supova koji su jučer pronađeni mrtvi na Rabu vjerojatno otrovano i ustrijeljeno, za što je optužio lovce, a primorsko-goranska Policijska uprava do danas poslijepodne nije imala nikakvih službenih spoznaja o tom događaju. Sušić pretpostavlja da je supovima na nenaseljenom dijelu Raba, Punti Sorinju, postavljena otrovana hrana, te da je zatim na njih pucano. Sušić je dodao kako je najvjerojatnije razlog ubojstva supova taj što "Eko centar Caput Insulae" traži da se ukinu sva lovišta na kvarnerskim otocima.

SLAVONSKI BROD - Sivi vuk, poznata maskota gospićke gardijske brigade Hrvatske vojske "Vukova", kojega su kao maloga u Domovinskom ratu pronašli i othranili hrvatski vojnici, od večeras je u novome domu - privatnome Zoološkom vrtu u Ruščici kod Slavonskog Broda. Po preporuci Uprave za zaštitu prirode i zauzimanjem višeg inspektora zaštite prirode Željka Vukovića, vuk je smješten u Zoološki vrt koji je i službeno postao azilom za zaštićene životinjske vrste te za bolesne životinje. Po Vukovićevim riječima, poznati vuk je od danas u zasluženoj "vojnoj mirovini" jer je proteklih godina, a posebice u ratnim godinama, "bio prepoznatljiv znak obrane i hrabrosti". Akciju udomljavanja poznatog vuka podupro je danas i predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙