FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

SISAK - Potpredsjednica Hrvatskog sabora i predsjednica HNS-a Vesna Pusić i voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj Peter Semneby posjetili su danas mjesto Lovču u općini Donji Kukuruzari na obroncima Zrinske gore, udaljeno 15-ak kilometara od Hrvatske Kostajnice, te su s mještanima razgovarali o uvjetima života 30-ak stanovnika i obnovi u Domovinskom ratu oštećene niskonaponske električne mreže. Stanovnici Lovče požalili su se da u njihovu mjestu ni devet godina od akcije "Oluje" nije obnovljena niskonaponska električna mreža i da mjesto nema struju koja je glavni preduvjet za normalan život stanovnika.

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da je podignuta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog uginuća 10 bjeloglavih supova na Rabu, otkrivenog u četvrtak. Predsjednik creske ekološke udruge "Ekocentar Caput Insulae", koja se skrbi o zaštiti bjeloglavih supova na kvarnerskim otocima, Goran Sušić rekao je kako "ima naznaka da su supove usmrtila dva lovca iz Lopara na Rabu kombinacijom otrova i ustreljivanja, a da ih taj policajac nastoji zaštititi". Sušić je dodao da se rezultati pretraga na pristustnost otrova očekuju za dva tjedna.

ZAGREB - Hrvatski seljački savez (HSS) traži da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva najkasnije do početka veljače iduće godine pokrene razgovore proizvođača i otkupljivača mlijeka o cijeni po kojoj se mlijeko otkupljuje od seljaka. HSS u današnjem priopćenju navodi da je Upravni odbor toga saveza na sjednici održanoj u petak zatražio izmjene Zakona o državnim potporama u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu. HSS traži i izmjenu pravilnika koji uvjetuje plaćanje mlijeka, te pojačanu obuku proizvođača i sabirača mlijeka koji na otkupnim mjestima uzimaju uzorke za kontrolu, kao i poboljšanje opreme za prikupljanje uzoraka.

POŽEGA - Predsjednik Stjepan Mesić se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Požegi - na kojoj mu je uručena Povelja počasnoga građanina - osvrnuo na aktualno stanje u Hrvatskoj, ponajprije na predstojeće pregovore s Europskom unijom upozorivši na nužnost brzog formiranja pregovaračkih ekipa po kriteriju vjerodostojnosti i stručnosti. Govoreći o projektu Družba Adria, rekao je da o tome treba organizirati stručnu i javnu raspravu, te da se zauzima za to da sve zemlje koje gravitiraju Jadranskom moru sjednu za stol i sve argumentirano rasprave.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Hrvatske pučke stranke (HPS) Tomislav Petrak predstavio je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu svoj predizborni program, rekavši da će se on i njegova stranka zauzimati za uvođenje jakoga predsjedničkog sustava u Hrvatskoj. Petrak je istaknuo da se zauzima za jak predsjednički sustav poput onoga u SAD-u, Rusiji ili Francuskoj, gdje predsjednici republike imaju široke ovlasti. Stoga se on i njegova stranka zalažu za promjenu Ustava i ponovno uvođenje Županijskog doma Hrvatskog sabora.

DUBROVNIK - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras na predizbornom skupu u Dubrovniku da "nikada neće zaboraviti tko je bio agresor na Hrvatsku, tko je gađao Stradun i Dubrovnik i tko je zapalio Župu Dubrovačku i Konavle". Predsjednička kandidatkinja HDZ-a kazala je kako nikad neće pristati na to da se svi moraju svima ispričati jer se, kako je rekla, Hrvatska i Hrvati nemaju kome ispričati.

VUKOVAR - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs poručio je večeras iz Vukovara, sa predizbornog skupa održanom u Radničkom domu u gradskoj četvrti Borovo naselje, da "neće Haagu izručiti odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu" ako postane predsjednikom Hrvatske. "Europska unija da, ali ne pod svaku cijenu", poručio je Ljubo Ćesić Rojs.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙