FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS o pregovaračim timovima za EU, o POA-i, Družbi Adria...

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Liberalna stranka (LS) danas jeizražavajući zadovoljstvo utvrđivanjem 17. ožujka 2005. kao datumapočetka pregovora o pridruživanju EU predložila hrvatskog Vladi iSaboru da kod razrade pregovaračke strategije definiraju timove kojiće neposredno voditi pregovore, ali i kompetentne stručne skupine uzemlji koje će pregovaračima pružati "logističku potporu".
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Liberalna stranka (LS) danas je izražavajući zadovoljstvo utvrđivanjem 17. ožujka 2005. kao datuma početka pregovora o pridruživanju EU predložila hrvatskog Vladi i Saboru da kod razrade pregovaračke strategije definiraju timove koji će neposredno voditi pregovore, ali i kompetentne stručne skupine u zemlji koje će pregovaračima pružati "logističku potporu".

U priopćenju iz LS-a, koje je potpisao glavni tajnik Karl Gorinšek, naglašavaju da su za puni konsenzus pozicije i opozicije kako o pregovaračkoj strategiji tako i o timovima koji ne bi trebali biti sastavljeni po stranačkom ključu niti se mijenjati promjenom vlasti.

Premda LS pozdravlja relativno brzo rješenje slučaja POA između predsjednika i hrvatske Vlade, smatra da tek puko smjenjivanje i postavljenje čelnih ljudi u obavještajno-kontraobavještajnoj zajednici nije jamstvo da se i ubuduće neće dešavati kršenja zakona i internih pravila u radu tih službi. Smatraju da bi se civilni nadzor, koji se u ovom slučaju pokazao nedjelotvornim, mogao olakšati promjenom sadašnjeg zakona i reformom sustava.

LS se protivi politizaciji projekta Družba Adria u dnevnopolitičke svrhe, a zalaže se za javnu raspravu o tom projektu. Predizborno intoniranim ocjenjuju i kriterije za dodjelu dionica Fonda hrvatskih branitelja "u namjeri HDZ-a da poveća svoj birački korpus na teret stvarnih branitelja".

LS drži neprihvatljivim zahtjev za zabranom pobačaja i umjetne oplodnje iz izjave predstavnika šest vjerskih zajednica jer "pravo na slobodan izbor mora ostati temeljno ljudsko pravo".

U LS-u su se osvrnuli i na pomor bjeloglavih supova na otoku Rabu, rijetke zaštićene ptičje vrste, a taj čin drže "divljaštvom i primitivizmom" koje mora biti procesuirano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙