FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 19. prosinca

ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijetaza nedjelju, 19. prosinca
ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za nedjelju, 19. prosinca

SARAJEVO - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn doputovat će u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini. Rehn će u nedjelju razgovarati s Visokim predstavnikom za BiH Paddyjem Ashdownom, a u ponedjeljak će se sastati s članovima Predsjedništva BiH i predsjedateljem Vijeća ministara Adnanom Terzićem

TEL AVIV - Izraelska vladajuća stranka Likud premijera Ariela Sharona i oporbeni laburisti potpisat će koalicijski sporazum. Laburisti će dobiti osam ministarskih mjesta u vladi, a njihov čelnik Shimon Peres trebao bi postati vicepremijerom. Parlament bi o novoj vladajućoj koaliciji trebao glasati u ponedjeljak.

AŠHABAD - Parlamentarni izbori u Turkmenistanu, kojima svijet ne pripisuje velik značaj. Predsjednik države Sapamurat Nijazov, poznat u svijetu po izrazitom kultu ličnosti, ujedno je i predsjednik jedine stranke u državi - Demokratske stranke. Iako je Turkmenistan član Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) stranim promatračima nije dopušteno nadgledati izbore. Za 50 mjesta u parlamentu natječe se svega 135 kandidata. Odaziv na prošlim izborima bio je 98,9 posto.

PARIZ - "Dok francuski predsjednik Jacques Chirac prima u Bruxellesu čestitke za svoje neosporne zasluge za sklapanje "zaruka" Europe i Turske, dotle u samoj zemlji pljušte kritike koje ukazuju na sve veći razlaz između Francuza i njihova predsjednika", 100 redaka, piše Frano Cetinić.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška gerić Koren

Večer: Domagoj Janković

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙