FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 13. prosinca

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 13. prosinca.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. prosinca.

BRUXELLES - Redovita sjednica ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije, uoči summita organizacije 16. i 17. prosinca, na kojoj je jedna od glavnih tema pitanje proširenja. Ministri vanjskih poslova trebaju pripremiti nacrt odluka o početku pregovora s Hrvatskom te s Turskom. Prema praksi u EU, ministri se uoči summita dogovaraju o gotovo svim detaljima koji su sadržani u nacrtu, a isti se na summitu samo usvaja. Očekuje se da će u hrvatskom slučaju samo datum početka pregovora biti potvrđen na summitu, a tekst nacrta će vjerojatno ostati onakav kakvog ga usvoje ministri u ponedjeljak.

BERLIN - Ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje na tribini pod nazivom "Hrvatska na putu u Europsku uniju" u organizaciji Njemačke udruge za vanjsku politiku

BEČ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i državni tajnik Božo Galić sudjeluju na I. Ministarskom sastanku o Konvenciji o zaštiti rijeke Dunav. Očekuje se procjena napretka prema zaštiti i održivom korištenju vode i ostalih ekoloških resursa te prema prekograničnoj suradnji u slivu Dunava.

BRUXELLES - Ministri vanjskih poslova Njemačke, Britanije i Francuske razgovarat će s iranskim dužnosnicima o konačnom rješenju krize oko iranskog nuklearnog programa. Razgovore bi s iranske strane trebao voditi glavni pregovarač za nuklearna pitanja Hasan Rohani.

BUKUREŠT - Očekuje se objava rezultata predsjedničkih izbora i prvo zasjedanje novog saziva parlamenta nakon izbora 28. studenoga

BERLIN - Susret njemačkog kancelara Gerharda Schroedera s nizozemskim premijerom Janom Peterom Balkenendeom

MADRID - Predsjednik španjolske vlade Jose Luis Zapatero pred povjerenstvom zaduženom za istragu terorističkih napada na Madrid 11. ožujka

KIJEV - Glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis otputovat će u Kijev gdje će s ukrajinskim čelnicima razgovarati o pomoći koju VE može pružiti u pripremi za ponavljanje drugog kruga predsjedničkih izbora 26. prosinca.

BAGDAD - Prvi godišnjica od uhićenja bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina

NEW DELHI - Indijsko-pakistanski razgovori o mjerama borbe protiv krijumčarenja droge . Dvije zemlje zajedno s Afganistanom čine "Zlatni polumjesec", područja u kojemu se proizvode 85 opijuma u svijetu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović i Duška Gerić Koren

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙