FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb treba nove turističke proizvode i kongresni centar

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Zagreb u zadnjih nekoliko godinastalno bilježi porast broja turista i njihovih noćenja, no za boljuprepoznatljivost grada kao turističke destinacije treba što prijeosmisliti nove turističke proizvode te izgraditi kongresni centar.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Zagreb u zadnjih nekoliko godina stalno bilježi porast broja turista i njihovih noćenja, no za bolju prepoznatljivost grada kao turističke destinacije treba što prije osmisliti nove turističke proizvode te izgraditi kongresni centar.

Čulo se to, između ostaloga, na današnjoj godišnjoj Skupštini Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) na kojoj je prihvaćen Program rada za 2005. sa financijskim planom.

U vezi kongresnog centra zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić je na Skupštini naglasio da će se taj centar početi graditi iduće godine te da je priprema projektne dokumentacije u tijeku.

Direktor TZGZ-a Mario Zmajević je dodao da TZGZ u 2005. iz svojih sredstava planira izdvojiti oko 5 milijuna kuna za kongresni centar, od čega oko 2 milijuna kuna za izradu dokumentacije. Kazao je i da je već određena lokacija centra, iza Hotela Westin (bivši Opera).

Govoreći o ovogodišnjim turističkim rezultatima u Zagrebu Zmajević je kazao da je sa 475,4 tisuće turističkih dolazaka ostvaren porast od 8,3 posto u odnosu na prošlu godinu. Većina turista bili su stranci kojih je ove godine bilo 33 posto više nego lani, što, kako kaže Zmajević, pokazuje da Zagreb sve više postaje zanimljiv stranim tržištima, posebno Nijemcima, Talijanima, Austrijancima, ali i Francuzima, Britancima, Švicarcima i gostima iz SAD-a.

Nastavak dobrih rezultata očekuju i u 2005., čemu će, ističe Zmajević, sigurno pridonijeti i čitav niz svjetskih događanja, među kojima Svjetski ski kup-slalom za žene u siječnju na Sljemenu, Svjetske korporacijske igre u rujnu i listopadu, SKAL kongres u listopadu i druga.

Za 2005. TZGZ planira i 10 posto veće prihode nego ove godine, odnosno 44 milijuna kuna, od kojih se 35,2 milijuna kuna ili 10 posto više nego lani planira utrošiti za promociju, dok je ostalih 8,8 milijuna kuna namijenjeno za troškove turističkog ureda.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙