FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Estonija će među prvima prihvatiti euro

TALIN, 15. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Estonija će biti među prvimnovim članicama EU koja će prihvatiti euro, budući da je ta baltičkazemlja dobro pripremljena za tu mjeru, rekao je u srijedu europskipovjerenik za monetarna pitanja Joaquin Almunia.
TALIN, 15. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Estonija će biti među prvim novim članicama EU koja će prihvatiti euro, budući da je ta baltička zemlja dobro pripremljena za tu mjeru, rekao je u srijedu europski povjerenik za monetarna pitanja Joaquin Almunia.

"Optimist sam što se tiče izgleda da Estonija bude jedna od prvih novih članica EU koja će se priključiti euro zoni", rekao je Almunia na konferenciji za novinare.

"Stanje estonskog gospodarstva je dobro i brzo prihvaćanje eura bit će za nju dobrodošlo, a Estoncima će donijeti veću sigurnost i stabilnost", dodao je.

Almunia je naglasio da su se Estonija, Litva i Slovenija, koje su se priključile Uniji 1. svibnja ove godine, dobro pripremile za prihvaćanje eura te da će ta mjera vjerojatno stupiti na snagu od siječnja 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙