FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IATA predviđa gubitak međunarodne zrakoplovne industrije od 5 milijardi dolara

ŽENEVA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodne zrakoplovnekompanije ove će godine zabilježiti gubitak od gotovo pet milijardidolara, ponajviše zbog rasta cijena nafte na svjetskom tržištu,izjavio je u utorak glavni ekonomist Međunarodne udruge zračnihprijevoznika (IATA) Brian Pearce.
ŽENEVA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodne zrakoplovne kompanije ove će godine zabilježiti gubitak od gotovo pet milijardi dolara, ponajviše zbog rasta cijena nafte na svjetskom tržištu, izjavio je u utorak glavni ekonomist Međunarodne udruge zračnih prijevoznika (IATA) Brian Pearce.

Pearce je ipak kazao da bi zrakoplovna industrija mogla doživjeti zaokret u 2005. nakon četiri godine gubitaka, ako se cijene nafte budu u prosjeku kretale između 34 i 36 dolara po barelu.

"Očekujemo gubitke u 2004. između 4,8 milijardi i pet milijardi dolara", izjavio je glavni ekonomist IATA-e na tiskovnoj konferenciji.

Krajem studenoga ta je organizacija sa sjedištem u Ženevi objavila je da za ovu godinu procjenjuje ukupne gubitke zrakoplovne industrije u visini samo četiri milijarde dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙