FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineska zrakoplovna kompanija potpisala 1,3 mlrd usd vrijedan ugovor s Airbusom

PEKING, 6. prosinca 2004. (Reuters) - Kineski nacionalni zrakoplovniprijevoznik Air China potpisao je u ponedjeljak s Airbusom sporazumvrijedan 1,3 milijarde američkih dolara o kupovini 23 nova zrakoplova tijekom godišnjeg posjeta njemačkog kancelara Gerharda SchroederaPekingu.
PEKING, 6. prosinca 2004. (Reuters) - Kineski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Air China potpisao je u ponedjeljak s Airbusom sporazum vrijedan 1,3 milijarde američkih dolara o kupovini 23 nova zrakoplova tijekom godišnjeg posjeta njemačkog kancelara Gerharda Schroedera Pekingu.

Sporazum je uslijedio nakon špekulacija da će Kina suspendirati neke od svojih poslova s Airbusom sve dok Europska unija ne odluči ukinuti embargo na oružje nametnut Kini nakon nasilnog gušenja prosvjeda na Tien Anmenu 1989. Kina je nijekala tu povezanost.

Spomenuta 23 zrakoplova uključuju modele A319 i A320 vrijedne oko milijardu eura, izjavio je izvor blizak njemačkoj vladi.

Schroeder je u ponedjeljak stigao u trodnevni posjet Kini koji će vjerojatno biti fokusiran na proširenje trgovinskih veza i zabranu prodaje oružja čije ukidanje Nijemci priželjkuju. I Schroederovih prethodnih šest posjeta Kini bilo je posvećeno proširenju trgovinskih veza i ulasku na golemo kinesko tržište koje bilježi veliki procvat.

"Kinesko gospodarstvo raste vrlo dinamično. Svi to vide. Jedan od osnovnih čimbenika toga rasta jest automobilska industrija", izjavio je Schroder novinarima na svečanom predstavljanju novog proizvodnog pogona DaimlerChryslera. Predstavnici te kompanije kazali su da ove godine očekuju prodaju 50.000 vozila u Kini, što je 15 posto manje nego što je planirano.

U pratnji njemačkog kancelara je i veliko izaslanstvo njemačkih kompanija, u kojoj su i predstavnici Deutsche bank-a, Siemens-a te Allianz-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙