FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL QAEDA TVRDI DA JE NAPALA KONZULAT SAD-A

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Napad na američki konzulat u Džedi,u Saudijskoj Arabiji, bio je očito brižljivo pripreman, izjavili suamerički dužnosnici, ali nisu mogli potvrditi tko ga je izveo, iako jenapad na sebe preuzela al Qaeda, prenose agencije.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Napad na američki konzulat u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, bio je očito brižljivo pripreman, izjavili su američki dužnosnici, ali nisu mogli potvrditi tko ga je izveo, iako je napad na sebe preuzela al Qaeda, prenose agencije.

Odgovornost za napad, u kojem je u ponedjeljak poginulo najmanje devet osoba, preuzelo je, u međuvremenu, saudijsko krilo al Qaede, objavljeno je u priopćenju na web stranici kojom se često služe teroristi. Autentičnost toga priopćenja nije još službeno potvrđena, javio je Reuters.

"Jasno je da su teroristi koji su izveli napad na naš konzulat već neko vrijeme pratili naše kretanje" kako bi ušli na područje konzulata, kazao je zamjenik državnog tajnika Richard Armitage.

Armitage, koji je dao izjavu nakon susreta s iračkim predsjednikom Ghazijem al-Yawarom, dometnuo je ipak da se njegove primjedbe temelje na "zdravom razumu", a ne na posebnim informacijama, kako prenosi AFP.

Zamjenik službenog predstavnika State Departmenta Adam Ereli kazao je da je zadovoljan što su primijenjene sigurnosne mjere i odgovor osoblja, napose marinaca koji su bili zaduženi da zaštitu konzulata "omogućili da taj napad ne bude još smrtonosniji".

U napadu na dobro osiguran američki konzulat u Džedi, kako je javio Reuters, poginulo je dvanaest osoba, među kojima četiri pripadnika saudijskih sigurnosnih snaga, pet djelatnika konzulata i tri napadača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙