FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela tradicionalna MUP-ova akcija "Mir i dobro"

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - MUP je danas započeo tradicionalnuakciju "Mir i dobro" kojoj je cilj zaštititi sigurnost građana injihove imovine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, a akcija ćeposebno biti usmjerene na zabranu krijumčarenja i zlouporabe oružja tepirotehničkih i minsko-eksplozivnih sredstava.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - MUP je danas započeo tradicionalnu akciju "Mir i dobro" kojoj je cilj zaštititi sigurnost građana i njihove imovine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, a akcija će posebno biti usmjerene na zabranu krijumčarenja i zlouporabe oružja te pirotehničkih i minsko-eksplozivnih sredstava.

Početak akcije, koja će trajati do sredine siječnja iduće godine, zagrebačka policija je obilježila dijeljenjem prigodnih promidžbenih materijala na središnjem gradskom trgu, čemu se pridružila i gradonačelnica Vlasta Pavić.

Prema policijskoj statistici, lani je na zagrebačkom području od pirotehnike i oružja teško stradalo šest, a lakše 14 osoba, što je najviše u posljednjih pet godina. Zabilježeno je i 16 propucavanja stanova, automobila i ostalih objekata. U akciji je oduzeto oko 60 tisuća razne pirotehničke galanterije, 28 komada oružja, 38 eksplozivnih sredstava i oko 30 kilograma eksploziva. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja i pirotehnike kazneno je prijavljeno 20 osoba, a prekršajno 54.

U policiji podsjećaju da se najčešća pirotehnička sredstva II. razreda, kao što su petarde, bengalske baklje, rakete i slični proizvodi po zakonu mogu prodavati i koristiti od 27. prosinca do 1. siječnja i to samo na otvorenim prostorima. Za one koji to prekrše predviđena je novčana kazna od 150 do 1500 eura ili 30 dana zatvora, a za ilegalne preprodavače petardi i do godinu dana zatvora.

Ove je godine već zabilježena jedna teška ozljeda. Naime, petogodišnjak iz Potravlja, u blizini Vrlike, zadobio je opekline opasne po život, nakon što je prekjučer zapaljenu petardu bacio u spremnik za gorivo napuštenog automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙