FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija SFOR u središtu Banje Luke

BANJA LUKA, 25. studenoga 2004. (Hina) - Pripadnici SFOR-a proveli suu četvrtak u središtu Banje Luke akciju radi provjere "antidaytonskihaktivnosti", izjavio je glasnogovornik Multinacionalne postrojbe"Sjeverozapad" Steve Forge.
BANJA LUKA, 25. studenoga 2004. (Hina) - Pripadnici SFOR-a proveli su u četvrtak u središtu Banje Luke akciju radi provjere "antidaytonskih aktivnosti", izjavio je glasnogovornik Multinacionalne postrojbe "Sjeverozapad" Steve Forge.

Pripadnici SFOR-a pretražili su stan obitelji bivšeg visokog policijskog dužnosnika Drage Vukliša, a u toj akciji sudjelovali su i haški istražitelji.

Vukliš, koji se ne nalazi na javnim haškim optužnicama, nije zatečen u stanu. On je tijekom rata u BiH bio načelnik policijske postaje u Laktašima, a od 1998. do 2000. godine bio je na dužnosti zamjenika direktora obavještajne službe Republike Srpske.

Drago Vukliš je tijekom rata surađivao s bivšim ministrom pravosuđa RS Momčilom Mandićem koji se trenutačno nalazi u Haagu gdje pred Tribunalom za ratne zločine daje iskaz kao svjedok optužbe u procesu protiv bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS Momčila Krajišnika.

Pretpostavlja se da je akcija SFOR-a i haških istražitelja izvedena u sklopu istražnih postupaka koje Tribunal provodi prikupljajući dokaze za eventualno podizanje optužnice protiv Momčila Mandića koji je tijekom rata u BiH obnašao visoke dužnosti u Republici Srpskoj.

SFOR je u toj akciji u četvrtak ujutro uhitio sina Dragana Vukliša, Vladu kojega je nakon informativnog razgovora predao lokalnoj policiji, a ova ga je, nakon nekoliko sati, pustila na slobodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙