FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji mine u Kašmiru 11 poginulih

SRINAGAR, 5. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Separatisti u Kašmiruizveli su jednu od najvećih akcija zadnjih tjedana: aktivirali su minui ubili jedanaestero ljudi, među njima devetoricu vojnika, objavila jeu nedjelju policija.
SRINAGAR, 5. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Separatisti u Kašmiru izveli su jednu od najvećih akcija zadnjih tjedana: aktivirali su minu i ubili jedanaestero ljudi, među njima devetoricu vojnika, objavila je u nedjelju policija.

Džip u kojem su se vozili naletio je na minu u subotu navečer u Pulwami, južno od ljetne kašmirske prijestolnice Srinagara.

Glasnogovornik kašmirske pobunjeničke skupine Hizbul Mujahideen nazvao je novinske redakcije u Srinagaru i preuzeo odgovornost za tu eksploziju.

Osim devetorice vojnika, stradali su i vozač i još jedan civil. Svi su bili u akciji usmjerenoj protiv gerilaca koji se navodno kriju u obližnjem gorju.

"Ekplozija je bila snažna, sve se treslo", rekao je predstavnik policije.

U subotu su gerilci upali u policijski logor u Soporeu na sjeveru Kašmira i izbila je pucnjava u kojoj su poginula petorica policajaca i dvojica pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙