FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na slovenskim cestama više mrtvih nego lani

LJUBLJANA, 29. studenoga (Hina) - U prometnim nesrećama na sloveskimcestama ove je godine u prvih deset mjeseci poginulo 239 ljudi, što je17 posto više nego lani, objavila je u ponedjeljak slovenskapolicija.
LJUBLJANA, 29. studenoga (Hina) - U prometnim nesrećama na sloveskim cestama ove je godine u prvih deset mjeseci poginulo 239 ljudi, što je 17 posto više nego lani, objavila je u ponedjeljak slovenska policija.

Riječ je o promjeni trenda smanjivanja broja poginulih iz zadnjih godina koji je policija očekivala, a analiza podataka govori da su najkritičniji elementi koji na to utječu alkohol, mladost vozača, prevelike brzine, iznijeto je na konferenciji za novinare. Broj prometnih nesreća sa smrtnim ishodom povećan je za 19, a sa teško ozlijeđenima za 11 posto.

"Represivne aktivnosti više nisu dovoljne", rekao je Ljubo Zajc iz ljubljanske policijske uprave, nego preventiva i usklađene akcije s drugim službama i ministarstvima, te preventiva. Policija je s podacima izašla zbog "veselog prosinca" u kojemu je obično najveći broj nesreća, a u kojemu će izvoditi pooštrenu kontrolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙