FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mlinarić i čelnici policije u posjetu Bavarskoj

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar unutarnjih poslovaMarijan Mlinarić i ravnatelj policije Ivica Franić sa suradnicimaborave u srijedu i četvrtak u dvodnevnom radnom posjetu ministarstvuunutarnjih poslova Bavarske, priopćeno je iz MUP-a.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić i ravnatelj policije Ivica Franić sa suradnicima borave u srijedu i četvrtak u dvodnevnom radnom posjetu ministarstvu unutarnjih poslova Bavarske, priopćeno je iz MUP-a.

Ministar Mlinarić i bavarski ministar unutarnjih poslova Guenther Beckstein ocijenili su danas da je suradnja dvaju ministarstava i policija iznimno dobra. Njemačka policija, a osobito bavarski MUP pružaju veliku pomoć u reformi hrvatske policije te njenom približavanju standardima Europske unije, stoji u priopćenju glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna.

U MUP-u podsjećaju da je uz veliku financijsku potporu već održano više posjeta hrvatskih policajaca Bavarskoj, zajedničkih seminara i stručnih skupova namijenjenih osposobljavanju višeg i srednjeg policijskog menagementa, te projekata u primjeni strategije "Policija u zajednici".

Ministri su suglasni da je suradnja iznimno dobra i u borbi protiv organiziranog kriminala, što se osobito odnosi na sprječavanje ilegalnih migracija, trgovine drogom i otklanjanja prijetnji međunarodnog terorizma, kaže se u priopćenju.

Izaslanstvo hrvatskoga MUP-a posjetilo je i tvrtku Eurocopter u Donauwoerthu, gdje su predstavljeni helikopteri koji su vrlo učinkoviti u akcijama spašavanje iz zraka i u raznim policijskim aktivnostima.

Izaslanstvo će sutra posjetiti Policijsku upravu u Muenchenu gdje će se upoznati s načinom rada i organizacijom policije u Njemačkoj i Bavarskoj, a osobito s djelovanjem policije u velikim gradovima poput Muenchena, kažu u hrvatskom MUP-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙