FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i Iran idući tjedan počinju nove nuklearne pregovore

TEHERAN, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Glavni iranski pregovaračizjavio je u utorak da će idući tjedan započeti pregovore spredstavnicima Francuske, Velike Britanije i Njemačke o konačnomrješenju krize oko iranskog nuklearnog programa.
TEHERAN, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Glavni iranski pregovarač izjavio je u utorak da će idući tjedan započeti pregovore s predstavnicima Francuske, Velike Britanije i Njemačke o konačnom rješenju krize oko iranskog nuklearnog programa.

"Idući tjedan održat će se sastanak između iranskih dužnosnika i predstavnika europske 'trojke' u jednom od europskih glavnih gradova", rekao je Hasan Rohani, tajnik moćnog iranskog Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Vjerojatno ću imati sastanak s ministrima vanjskih poslova 'trojke' EU-a i Solanom", rekao je, dodajući da je sudjelovanje na sastanaku zatražio i glavni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei.

Iako datum sastanka još nije poznat, iz diplomatskih izvora u Beču doznaje se da će se najvjerojatnije održati u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙