FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački zbor "Baščina" nastupio na božićnom koncertu u Sarajevu

SARAJEVO,11. prosinca(Hina) - Zagrebački mješoviti pjevački zbor"Baščina" koji djeluje pri Društvu prijatelja glagoljice imao je usubotu u Sarajevu iznimno uspjeli nastup na koncertu što ga je upovodu božićnih blagdana organiziralo hrvatsko veleposlanstvo u Bosnii Hercegovini.
SARAJEVO,11. prosinca(Hina) - Zagrebački mješoviti pjevački zbor "Baščina" koji djeluje pri Društvu prijatelja glagoljice imao je u subotu u Sarajevu iznimno uspjeli nastup na koncertu što ga je u povodu božićnih blagdana organiziralo hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini.

Pod ravnanjem fra Izaka Špralje zbor "Baščina", koji promiče glagoljsku hrvatsku crkvenu glazbu, pred publikom koja je u cjelosti ispunila sarajevsku katedralu izveo je više glagoljaških i božićnih pjesama, uključujući i hrvatsku božićnu "Pjesmu nad pjesmama".

Hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić je u prigodnom govoru podsjetio kako su neke od najznačajnijih pjesama na glagoljici nastale upravo među hrvatskim narodom u toj zemlji pa je gostovanje zbora "Baščina" pravi način da se na to još jednom podsjeti.

Pred sarajevskom publikom, među kojom su bili i visoki bosanskohercegovački dužnosnici te članovi diplomatskog zbora, na božićnom je koncertu nastupila je i sopranistica Vedrana Šimić na čijem je repertoaru bila "Tiha noć" kao i "Ave Maria" iz Verdijeva Othella te Franckov "Panis Angelicus".

Josip Magdić je na orguljama izveo nekoliko stavaka iz suite "Sarajevske ratne razglednice".

U klubu "Lira" Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" u organizaciji hrvatskog veleposlanstva istodobno je otvorena i izložba posvećena hrvatskoj glagoljaškoj baštini koju je postavila Milka Tica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙