FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Svi parlamentarni klubovi, s izuzetkom HSP-a, podržali su danas u Hrvatskom saboru Konačni prijedlog zakona o memorijalno-dokumentacijskom arhivu, koji bi trebao prikupiti i znanstveno obraditi dokumentacijsku građu vezanu uz Domovinski rat. Za osnivanje tog arhiva, koji bi u početku radio u prostorijama Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu, u proračunu su osigurana dva milijuna kuna. HSP-ovac Pero Kovačević izrazio je nezadovoljstvo predloženim tekstom, jer ne jamči kada će i kako profunkcionirati centar koji bi objedinio spomeničku, dokumentacijsku i muzejsku građu iz Domovinskog rata, a što je ranije predlagao HSP.

ZAGREB - I dalje je privremeno prekinut željeznički promet na dionici pruge od Zaprešića do Podsuseda, zbog iskliznuća pomoćnog vlaka sa dizalicom koje se dogodilo sinoć u 19,25 na pruzi Zagreb-Savski Marof, između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešića, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ). Prilikom iskliznuća polomljeno je šest stupova kontaktne mreže, oštećeno 200 metara voznog voda, a došlo je i do oštećenja mosta.

ZAGREB - Na zahtjev predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić, osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlasti, Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad sudske uprave supetarskog suda. Ponovni uvid u rad sudske uprave obavit će se u utorak i srijedu, 7. i 8. prosinca, priopćio je Vrhovni sud. Predsjednica supetarskog Općinskog suda Ivana Domić podnijela je prigovor na izvješća Ministarstvo pravosuđa i splitskog Županijskog suda, koji su utvrdili propuste u radu sudske uprave, te zatražila ponovni nadzor.

KOPRIVNICA - Na drugom humanitarnom festivalu zabavne glazbe "Od srca srcu - Koprivnica 2004.", namijenjenom obnovi u ratu srušene vukovarske bolnice, prikupljeno je oko 6.700 kuna, priopćio je organizator Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravke" . Sinoćnjem humanitarnom koncertu nazočni su bili i nekadašnji ranjenici iz vukovarske bolnice

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su danas da je ponovno uspostavljen željeznički putnički prijevoz noćnim vlakovima između Zagreba i Splita bez presjedanja na autobuse. U nedjelju, 5. prosinca, u 22,55 sati iz Zagreba prema Splitu krenut će prvi noćni vlak, a iz Splita će prvi vlak krenuti u ponedjeljak, 6. prosinca, u 21,14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙