FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Sindikalna košarica Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u listopadu iznosili 5905 kune, što je 4,64 posto više nego u rujnu, a najskuplju košaricu plaćaju građani Zadra. Prosječna plaća, koja je u rujnu iznosila 4132 kune, pokriva 69,97 posto minimalnih troškova, što je 4,61 posto manje nego prethodnog mjeseca, kažu u NHS-u. Iza najskupljeg Zadra, gdje minimalni troškovi iznose 6292 kune, slijedi Varaždin, pa Pula, Vukovar, Dubrovnik, Zagreb, Split, Osijek, Rijeka.

PULA - Pod geslom "Ne nasilju, ne fašizmu", danas je Pulom prošlo više od 500 građana prosvjedujući zbog napada trojice mladića, od kojih se jedan deklarirao kao skinhead, na dvojicu mladića prije desetak dana u tom gradu. U organizaciji saveza 70-ak udruga, njihovi članovi, mnoga djeca, te mladi i stariji Puljani u koloni su nosili natpise s porukama: "Ne nasilju, ne fašizmu" i "Ne nasilju - prvo načelo moje vjere", te uvećane preslike nalaza liječnika specijalista o teškim ozljedama žrtava napada. Prolaznicima su dijelili letke s porukom "Raznolikost nas čini posebnima. Svatko ima pravo izražavati svoje mišljenje i uvjerenje dok ne ugrožava drugog".

SPLIT - Nepoznati razbojnici izveli su jučer poslijepodne prepad na kombi Hrvatskih pošta na cesti Srinjine - Žrnovnica, blizu Splita, te pritom ranili vozača, izvijestila je danas splitska policija. U kombiju je u trenutku napada bio samo vozač, a jesu li što odnijeli, policija nije željela otkriti, pravdajući to interesima istrage. Kriminalistička obrada još traje, a za počiniteljima se intenzivno traga, rečeno je. Policija je na izlazima iz Splita danas pojačala nadzor vozila.

MOŠĆENICA - U minskom polju u Mošćenici, blizu Petrinje, u razminiranju terena prijepodne je poginuo pirotehničar Slavoljub Puhač (33) iz Koprivnice, zaposlen u tvrtki "Terra firma" iz Siska, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava. Pirotehničar je poginuo kada je aktivirana mina tipa PROM 1, a okolnosti u kojima se to dogodilo utvrdit će se daljnjim očevidom. Zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić, koji je obišao mjesto nesreće, izjavio je kako je to 257. žrtva mina u Sisačko-moslavačkoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙