FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. prosinca 2004.(Hina) -
ZAGREB, 3. prosinca 2004.(Hina) -

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora pred zastupnicima će se naći prijedlog Vlade za osnivanjem Hrvatskog memorijalno -dokumentacijskog arhiva Domovinskog rata, javne znanstvene ustanove gdje bi se prikupljala, sređivala i čuvala te stručno obrađivala i objavljivala dokumentacija i podaci o ratu. Sjedište Arhiva bilo bi u Zagrebu, raditi bi počeo početkom 2005., a za to je u državnom proračunu osigurano dva milijuna kuna. Zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o državnoj reviziji, a u dnevni red će se uvrstiti i zakonski prijedlozi koje je jučer utvrdila Vlada. Među njima su prijedlozi novog zakona o obveznim odnosima i pomorskog zakonika. Zastupnici će popodne glasovati o ranije raspravljenim točakama.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader najavio je da će se on i predsjednik Republike Stjepan Mesić najvjerojatnije danas sastati kako bi razgovarali o slučaju POA, odnosno zahtjevu predsjednika Mesića za razrješenjem ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka zbog načina na koji je ta služba ispitivala novinarku Helenu Puljiz. Sastanak je bio najvljivan za jučer, ali nije održan jer su i Mesić i Sanader bili zauzeti.

ZAGREB - Na sjednici Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije danas će biti otvorene ponude pristigle na drugi ovogodišnji međunarodni natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, kojemu je glavna namjera dobivanje trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj. Drugim ovogodišnjim natječajem za mobilne koncesije, koji je objavljen 22. listopada, oglašene su ukupno tri koncesije u mobilnoj telefoniji - po jedna druge i treće generacije pokretne telefonije te jedna kombinirana koncesija. Rok za konačnu predaju ponuda ističe danas u 12 sati. Ootkupljeno je 13 primjeraka natječajne dokumentacije, slijedom čega u Agenciji očekuju i konkretne ponude.

VUKOVAR - Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u Vukovaru će biti održana tradicionalna povorka "Podsjećamo-upozoravamo". Manifestaciju pod motom "O nama uvijek s nama" upriličuje Zajednica saveza osoba s invaliditetom sa željom da započne nadzor nad primjenom Zakona o gradnji kako bi Vukovar i drugi hrvatski gradovi bili promovirani kao mjesta pristupačna za sve stanovnike.

VINKOVCI - Protiv dvojice policijskih službenika vukovarsko -srijemske Policijske uprave bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti pri privođenju i saslušanju dvojice Osječana potkraj prošlog tjedna, priopćila je sinoć ta policijska uprava, s isprikom mladićima "ako se osjećaju povrijeđenima postupkom policijskih djelatnika". U priopćenju se kaže kako su "dvojica policijskih službenika počinila određene propuste jer o uporabi sredstva prisile nisu sastavili izvješća, niti su o tome izvijestili nadređene".

ZAGREB - Zagrebačka naklada "Ljevak" predstavila je sinoć u Zagrebu knjigu bivšega američkog predsjednika Billa Clintona "Moj život". O knjizi su govorili državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj William Montgomery, novinarka Mirjana Rakić i u ime nakladnika Zdenko Ljevak. Biščević je rekao da je Clinton u praktičnu politiku bez instrumentalizacije unio iskrenu i osobnu politiku ljudskih prava i sloboda. Dodao je kako su se na našem prostoru nakon sukoba različitih europskih interesa počeli rješavati problemi tek odlučnim nastupom Clintona i američkoga vodstva.

ZAGREB - Suvremena čileanska likovna umjetnost nastala u posljednjih pedesetak godina predstavljena je reprezentativnim izborom radova 78 umjetnika u odabiru kustosice Patricie Ready na izložbi "Čileanska umjetnost: Prelazeći granice". Otvorio ju je sinoć u zagrebačkoj gornjogradskoj Galeriji Klovićevi dvori ministar kulture Božo Biškupić. Zagrebačka kulturna publika izabrana je za prvu postaju te putujuće izložbe kojom suvremena čileanska umjetnost prvi put prelazi granice svoje domovine da bi se predstavila Europi i svijetu.

ZAGREB - Zbog sinoćnjeg iskliznuća pomoćnog vlaka dizalice iz kolosjeka, pri čemu nije bilo ozlijeđenih ali je oštećena kontaktna mreža, za promet su zatvorena oba kolosjeka između Podsuseda i Zaprešića. Putnici međunarodnih vlakova iz smjera Slovenije i lokalni vlakovi iz smjera Varaždina prevoze se autobusima između kolodvora Savski Marof i Zagreb ili kolodvora Zapešić i Zagreb. Prigradski promet na relaciji Savski Marof do Zagreba-Glavni kolodvor do daljnjega je u potpunom prekidu, a prigradski vlakovi voze samo na relaciji Zagreb-Glavni kolodvor i Dugo selo. U HŽ-u očekuju da će se do jutarnjih sati za promet osposobiti jedan kolosijek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙