FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA NA KONFERENCIJI AMERIČKIH TUROPERATORA

WASHINGTON, 11. prosinca (Hina) - Na godišnjoj konferenciji Udrugeameričkih turoperatora (USTOA) održanoj od 6. do 8. prosinca uHollywoodu na Floridi nastupila je i Hrvatska predstavivši svojuturističku ponudu.
WASHINGTON, 11. prosinca (Hina) - Na godišnjoj konferenciji Udruge američkih turoperatora (USTOA) održanoj od 6. do 8. prosinca u Hollywoodu na Floridi nastupila je i Hrvatska predstavivši svoju turističku ponudu.

USTOA je važna udruga koja okuplja preko 800 članova, godišnje ima više od 10 milijuna putnika i ostvari 8 milijardi dolara prihoda.

Njezini članovi su poznati američki i svjetski turoperatori koji u svojim brošurama objavljuju programe najpoznatijih američkih i svjetskih turističkih destinacija.

Hrvatsku turističku ponudu turoperatorima i specijaliziranim turističkim novinarima predstavili su direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić i voditeljica ureda HTZ-a u New Yorku Nena Komarica. Na susretima s 20 najvažnijih turoperatora koji prodaju europske destinacije oni su nastojali uvrstiti Hrvatsku u njihove programe za 2005.

Pokazana je velika potražnja za Hrvatskom i 2005. bi trebala biti jako uspješna na američkom tržištu, rekla je Komarica za Hinu. Ona je navela kako je u anketi koja je provedena među najjačim američkim turoperatorima, Hrvatska odabrana kao najpopularnija nova destinacija.

Kao i prošle godine ponovno je bilo postavljeno pitanje kada će biti uvedeni direktni letovi između SAD-a i Hrvatske jer je dobra zračna povezanost jedan od najvažnijih činitelja za dolazak još većeg broja američkih gostiju.

Prema statistici HTZ-a, broj Amerikanaca koji su posjetili Hrvatsku u 2004. povećao se za skoro 40 posto u odnosu na prošlu godinu, a još značajnije povećanje se očekuje 2005. Tome bi trebala pridonijeti izuzetno velika nazočnost Hrvatske u američkim medijima. O Hrvatskoj kao turističkoj i kulturnoj destinaciji su više puta ove godine pisali značajni američki dnevni listovi poput The New York Timesa, San Francisco Chroniclea i Seattle Timesa te časopisi Town and Country, National Geographic Traveler, Travel + Leisure i Islands Magazine. Ukupna vrijednost objavljenih članaka je procijenjena na više od 17 milijuna dolara.

Novinari specijalizirani za turizam su na posebnoj konferenciji izrazili interes za novosti u hrvatskoj turističkoj ponudi poput otvaranja novih hotela, završetka gradnje auto-cesta, zračnu povezanost i kulturne događaje. Organiziran je i tradicionalni Hrvatski ručak na kojem je nazočilo 450 turoperatora.

Osim sudjelovanja na konferenciji USTOA na Floridi ured HTZ-a iz New Yorka organizirao je 9. prosinca u UN Millennium Plaza Hotelu u New Yorku Hrvatsku večer na kojoj su sudjelovali novinari i turoperatori partneri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙