FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Jelinčičevo uveseljavanje slovenske javnosti

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Čelnik Slovenske nacionalnestranke (SNS) Zmago Jelinčič, "dežurni slovenski nacionalist", ponovoje iznenadio originalnošću ideje koja bi trebala zadati konačni udarac"povijesnom neprijatelju" Hrvatskoj, izvješćuje dopisnik sarajevskogOslobođenja povodom Jelinčičevog prijedloga predsjedniku slovenskogparlamenta da se na popis okupatorskih snaga u Sloveniji tijekomDrugog svjetskog rata uvrsti i Hrvatska.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Čelnik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, "dežurni slovenski nacionalist", ponovo je iznenadio originalnošću ideje koja bi trebala zadati konačni udarac "povijesnom neprijatelju" Hrvatskoj, izvješćuje dopisnik sarajevskog Oslobođenja povodom Jelinčičevog prijedloga predsjedniku slovenskog parlamenta da se na popis okupatorskih snaga u Sloveniji tijekom Drugog svjetskog rata uvrsti i Hrvatska.

Jelinčič je, vjerojatno potaknut iskazanom spremnošću slovenskog ministarstva pravosuđa da riješi pitanje materijalne odštete za štete koje su tijekom Drugog svjetskog rata u Sloveniji počinile okupatorske sile, uputio pitanje predsjedniku slovenskog parlamenta i ministru pravosuđa zašto se na popis okupatora, uz Italiju, Njemačku i Mađarsku, ne uvrsti i Hrvatska, izvješćuje dopisnik lista i dodaje kako bi je Jelinčič tim potezom vjerojatno želio reći da bi Slovenija i od Hrvatske trebala zatražiti isplatu ratne štete.

"Slovenskom nacional(istič)nom uhu posljednjih godina malo što godi koliko optuživanje ili barem kontriranje arogantnim istočnim susjedima, tako da se poslanik Jelinčič svim svojim političkim bićem posvetio zadatku 'boja protiv Hrvatske'. Ima on i drugih bisera (jedan od njih je tvrdnja da bi izgradnjom džamije u Ljubljani islamski fundamentalizam ušao na velika vrata u deželu), ali onih s hrvatskim predznakom je toliko da bi se mogla napraviti cijela ogrlica. Koliko god da se zna da će sigurno iznova udariti, nikada se ne može unaprijed predvidjeti na koju ce 'slabu točku' Hrvatske sljedeći put usmjeriti paljbu. Jednom dokazuje da je Istra do Rijeke uvijek bila slovenska, drugi put uvjerava da Jadran mora podleći sukcesijskoj podjeli svih država nasljednica SFRJ, treći put...", objašnjava dopisnik lista zaključujući prilog ocjenom kako Jelinčič više služi za uveseljavanje javnosti nego što se ozbiljno bavi politikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙