FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sanader i "neugodno nasljeđe hadezeovske prošlosti"

LJUBLJANA,9. prosinca(Hina) - Nekoliko zadnjih afera oko hrvatske vladei slučaj skupa praćenim ustaškom ornamentikom u Zadru pokazuju da sepremijer Ivo Sanader i njegova stranka "nisu oslobodili neugodnognasljeđa hadezeovske prošlosti", navodi u komentaru ljubljanskog lista"Dnevnik" Zoran Senkovič.
LJUBLJANA,9. prosinca(Hina) - Nekoliko zadnjih afera oko hrvatske vlade i slučaj skupa praćenim ustaškom ornamentikom u Zadru pokazuju da se premijer Ivo Sanader i njegova stranka "nisu oslobodili neugodnog nasljeđa hadezeovske prošlosti", navodi u komentaru ljubljanskog lista "Dnevnik" Zoran Senkovič.

"Tvrdnja da je HDZ dolaskom Sanadera na njeno čelo postao europski smirena stranka centra koja je obračunala sa svojom prošlošću i tamnim stranama hrvatske prošlosti zapravo su više racionalizacija vlastitih postupaka nego stvarno stanje", navodi Senkovič. "Riječi i djela otkako je stranka opet na vlasti često su u konfliktu i HDZ često repom sruši ono što napravi glavom. Riječi su doduše europske, ali ponašanje stranke i same vlade spadaju u Tuđmanova olovna vremena", tvrdi Senkovič u komentaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙