FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: "Zeleno svjetlo" svim Janšinim ministrima

LJUBLJANA,30. studenoga 2004.(Hina) - Svih 16 ministara u budućojkoalicijskoj vladi Janeza Janše dobilo je u ponedjeljak i utorak"zeleno svjetlo" matičnih parlamentarnih odbora, pa će slovenskiparlament o vladi odlučivati u petak.
LJUBLJANA,30. studenoga 2004.(Hina) - Svih 16 ministara u budućoj koalicijskoj vladi Janeza Janše dobilo je u ponedjeljak i utorak "zeleno svjetlo" matičnih parlamentarnih odbora, pa će slovenski parlament o vladi odlučivati u petak.

Nova koalicija u kojoj su tri stranke desnog centra i zastupnici stranke umirovljenika DESUS u parlamentu ima 49 od 90 zastupničkih mjesta, pa se očekuje da će biti potvrđena bez teškoća iako je glasovanje tajno.

Najviše primjedaba nove oporbe na gospodarske planove buduće Janšine vlade izazvale su pretpostavke da će ona smanjivati socijalna izdvajanja, te da će državnu imovinu, osobito banke i osiguravajuća društva, prepustiti stranom kapitalu.

Među slovenskim komentarima o sastavu buduće Janšine vlade najčešće su ocjene kako je ona ipak deficitarna stručnjacima za javne financije i makroekonomsku politiku, te više izraz stranačkih kompromisa stranaka koje je sastavljaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙