FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SASTANAK SANADERA I JANŠE POKAZAT ĆE HOĆE LI SE ODNOSI POPRAVITI

PORTOROŽ, 26. studenog 2004. (Hina) - Ljubljansko Delo, vodećislovenski dnevni list, u petak piše kako će nakon portoroškog sastankahrvatskoga premijera Ive Sanadera i mandatara za sastav nove slovenskevlade Janeza Janše biti jasnije hoće li se odnosi dviju država početipopravljati.
PORTOROŽ, 26. studenog 2004. (Hina) - Ljubljansko Delo, vodeći slovenski dnevni list, u petak piše kako će nakon portoroškog sastanka hrvatskoga premijera Ive Sanadera i mandatara za sastav nove slovenske vlade Janeza Janše biti jasnije hoće li se odnosi dviju država početi popravljati.

Stalni analitičar slovenskog lista Davor Gjenero ocjenjuje da je u sadašnjem trenutku malo izgleda za veći napredak u odnosima između dviju država.

Nedavno objavljeni koalicijski ugovor stranaka u Janšinoj koaliciji, u kojemu se izražava uvjetna potpora ulasku Hrvatske u EU i navodi da su Piranski zaljev i istarski zaseoci na lijevoj strani rijeke Dragonje "slovenski" do konačnog reguliranja graničnog pitanja, Gjenero smatra povratkom slovenske strane na početne pozicije koje je Ljubljana u pregovorima zastupala prije "parafiranog" sporazuma Drnovšek-Račan.

Hrvatska i Slovenija povećale bi svoju političku i ekonomsku težinu u regiji i međunarodnim odnosima, kad bi riješile otvorena pitanja, ocjenjuje analitičar Dela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙