FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Francuskoj prodan milijunti "Da Vincijev kod"

PARIZ, 10. prosinca 2004. (Hina/AP) - Knjiga Dana Browna "Da Vincijevkod", trenutno jedna od najpopularnijih u svijetu, prodana je uFrancuskoj u milijun primjeraka, objavio je francuski izdavač.
PARIZ, 10. prosinca 2004. (Hina/AP) - Knjiga Dana Browna "Da Vincijev kod", trenutno jedna od najpopularnijih u svijetu, prodana je u Francuskoj u milijun primjeraka, objavio je francuski izdavač.

Brownov bestseller je priča o potrazi Roberta Langdona, stručnjaka za simbologiju s Harvarda, koji za vrijeme svog službenog posjeta Parizu saznaje da je u Louvreu ubijen vremešni kustos, a pokraj njegova leša pronađen zagonetni kod. Pokušavajući riješiti bizarnu zagonetku, Langdon i sposobna francuska kriptologinja Sophie Neveu polako shvaćaju da su tragovi rješenja skriveni u djelima Leonarda da Vincija.

Roman Da Vincijev je kombinacija trilera, eseja o povijesti umjetnosti i religijskog simbolizma - tajnovita ubojstva, fascinantne ezoterije, nastajale tijekom povijesti Zapada, narav osmjeha Mona Lise i tajne Svetoga Grala.

Francusko se izdanje pojavilo na policama u knjižarama u ožujku i prodaja je nedavno prešla brojku od milijun primjeraka, objavio je izdavač Lattes.

Od početka prodaje u SAD-u u ožujku 2003. godine, više od 15 milijuna kopija prodano je diljem svijeta, od toga deset milijuna u Americi.

Knjiga će biti prebačena na veliki ekran, a snimanje bi trebalo početi 2005. godine. Langdona će glumiti Tom Hanks, a film režirati Ron Howard. Trebao početi prikazivati u svibnju 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙