FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga o mutantima dobila Guardianovu nagradu

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Knjiga o razvoju mutanata i znanostiabnormalnoga osvojila je Guardianovu nagradu za najbolju debitantskuknjigu za 2004. godinu, javlja BBC u četvrtak.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Knjiga o razvoju mutanata i znanosti abnormalnoga osvojila je Guardianovu nagradu za najbolju debitantsku knjigu za 2004. godinu, javlja BBC u četvrtak.

Armand Marie Leroi, predavač na Londonskom kraljevskom koledžu, osvojio je 10.000 funti za djelo "Mutanti: o obliku, podvrstama i greškama ljudskog tijela".

"Djelo je duboko kultivirano i lijepo napisano u najboljoj tradiciji pisanja popularne znanosti", rekla je predsjednica žirija Claire Armistead, urednica književne rubrike u Guardianu.

Nagrada prepoznaje i nagrađuje prva prozna ili publicistička djela.

Žiri književnih stručnjaka, uključujući romanopisce Harija Kunzrua i Ali Smith, redatelja Sira Richarda Eyrea i glumca Alexeija Saylea odabrao je pobjednika iz užeg izbora od pet djela.

Uži izbor uključivao je roman "Jonathan Strange and Mr Norrell" Susanne Clare, te "The Places In Between" Rory Stewart.

Nagrada za prvo djelo nekog autora otvorena je za prozu, poeziju, biografiju, memoare, povijest, politiku, znanost i aktualne događaje.

Među prethodnim dobitnicima su "Bijeli zubi" Zadie Smith iz 2000. godine, koji su kasnije postali bestseler.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙