FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predblagdansko jačanje aktivnosti na europskim tržištima dionica

LONDON,FRANKFURT, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europska tržištadionica u petak su poslovala u očekivanju tradicionalnogpredblagdanskog jačanja aktivnosti.
LONDON,FRANKFURT, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europska tržišta dionica u petak su poslovala u očekivanju tradicionalnog predblagdanskog jačanja aktivnosti.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,24 posto, dosegnuvši 4.699 bodova. Frankfurtski DAX indeks istodobno je dobio gotovo 0,4 posto na vrijednosti, popevši se na 4.166 bodova.

"Tržišni sudionici vjerojatno misle da je sada prilično dobar trenutak za ući na tržište, a prisutan je popriličan optimizam među ulagačima", ukratko je ocijenio raspoloženje ulagača strateg brokerske kuće Execution, Daniel Birch.

Kako tržišta bilježe tradicionalan rast cijena dionica s približavanjem božićnih i novogodišnjih blagdana, najave vlada i kompanija o prodajama udjela vjerojatno će se nastaviti i tijekom idućih dana. No, neke ulagače takav nagli zamah aktivnosti ipak drži na oprezu.

U dva tjedna koliko još ostaje do Božića, u središtu pozornosti naći će se maloprodajne tvrtke. Veća pozornost davat će se i bankarskom sektoru kako bi se vidjelo kakvi su im poslovni rezultati u nepredvidivom poslovnom okruženju, pri čemu će ulagače najviše zanimati u kojoj su mjeri na njihove bilance imale izmjene računovodstvenih pravila.

Aktivnosti na tržištu dionica obilježit će i očekivanja rasta američkih kamatnih stopa idući tjedan, na 2,25 posto, naspram dva posto u eurozoni.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se gotovo 0,2 posto, na 10.756 bodova, što je njegova najniža razina na zatvaranju od 1. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙