FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS za suradnju sa svim liberalno-demokratskim strankama

ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Središnji odbor Liberalne stranke(LS) održao je danas konstituirajuću sjednicu nakon izbora novogastranačkog vodstva na čelu s predsjednikom Zlatkom Benašićem,priopćila je ta stranka.
ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Središnji odbor Liberalne stranke (LS) održao je danas konstituirajuću sjednicu nakon izbora novoga stranačkog vodstva na čelu s predsjednikom Zlatkom Benašićem, priopćila je ta stranka.

Zaključeno je da je LS spreman surađivati sa svim strankama liberalno-demokratske orijentacije jer smatra da je savez utemeljen na načelima međusobnog uvažavanja nužan za promicanje vrijednosti građanskog društva.

U priopćenju LS ističe da podupire ponovnu kandidaturu Stjepana Mesića za hrvatskog predsjednika, te smatra "neprihvatljivim ciljani pritisak državne vlasti na GONG i civilni sektor, naročito u vrijeme predsjedničke kampanje".

LS smatra da su novinarki Heleni Puljiz, koju je ispitivala POA, "grubo narušena temeljna ljudska prava" te traži "učinkovitu građansku kontrolu rada sigurnosnih službi".

Ističe i da se protivi privatizaciji javnih poduzeća pod svaku cijenu, traži da se objavi ugovor između Vlade i Hrvatskih telekomunikacija te svi budući ugovori o privatizaciji javnih poduzeća, a od premijera Ive Sanadera LS traži da razriješi dužnosti ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙