FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krojf i ostali pušteni iz pritvora

ŠIBENIK, 9. prosinca 2004. (Hina) - Na temelju izvanraspravnog rješenjaOpćinskog suda u Šibeniku nešto poslije 13 sati iz pritvora su pušteniMiljenko Žaja Krojf, Siniša Šošo i Tonči Botica, kojima se sudi zakažnjivo djelo ucjene, a pritvoreni su 22. svibnja ove godine.
ŠIBENIK, 9. prosinca 2004. (Hina) - Na temelju izvanraspravnog rješenja Općinskog suda u Šibeniku nešto poslije 13 sati iz pritvora su pušteni Miljenko Žaja Krojf, Siniša Šošo i Tonči Botica, kojima se sudi za kažnjivo djelo ucjene, a pritvoreni su 22. svibnja ove godine.

Prvookrivljeni Krojf nije nakon izlaska iz pritvora želio reći ništa osim da je "sud sve riješio".

Predsjednik Općinskog suda u Šibeniku Marijan Miletić izjavio je za novinare kako je Izvanraspravno vijeće prihvatilo prijedlog o ukinuću pritvora, što su ga na glavnoj raspravi 7. prosinca Sudu uputila sva trojica okrivljenih i njihovi branitelji po službenoj dužnosti.

Izvanraspravnim sudskim rješenjem izrečene su i mjere opreza koje vrijede do pravomoćnosti sudske odluke. Žaji, Šoši i Botici su zabranjeni posjeti Šibensko-kninskoj županiji te približavanje oštećeniku u postupku, rogozničkom poduzetniku Nenadu Skejiću i njegovoj obitelji na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i održavanje ikakve veze s njima.

Miljenko Žaja i Siniša Šošo imaju stalno prebivalište u Zagrebu, a Tonči Botica u Otoku Dalmatinskom.

Sva trojica su optužena da su 21. svibnja ucjenom pokušali od Nenada Skejića dobiti 180. 000 dolara i tri automobila, prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji.

Suđenje bi trebalo biti nastavljeno 13. siječnja iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙