FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradskom studentu smanjena kazna, drugooptužena puštena

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Beogradskom studentu StevanuVraneševiću zatvorska je kazna smanjena s 15 na deset dana, dok jedrugooptužena Mirjana Đergović izdržala kaznu i puštena je na slobodu,doznaje se danas na Visokom prekršajnom sudu i u zagrebačkojpoliciji.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Beogradskom studentu Stevanu Vraneševiću zatvorska je kazna smanjena s 15 na deset dana, dok je drugooptužena Mirjana Đergović izdržala kaznu i puštena je na slobodu, doznaje se danas na Visokom prekršajnom sudu i u zagrebačkoj policiji.

Riječ je o studentima, državljanima Srbije i Crne Gore, koji su u subotu uhićeni jer su se sa slikom četničkog vojvode Draže Mihailovića fotografirali ispred spomenika bana Jelačića u Zagrebu.

Visoki trgovački sud priopćio je da je uzeo u obzir Vraneševićevu žalbu i smanjio kaznu s 15 na deset dana zatvora, dok je Mirjani Đergović žalba na prvostupanjsku sudsku odluku odbijena i po isteku pet dana zatvora puštena je na slobodu.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama potvrdila je Hini da je Đergović napustila pritvor u Remetincu i policijske prostorije u pratnji dužnosnice Veleposlanstva SCG-a u Zagrebu.

Po njezinim riječima, sud je izrekao i zaštitnu mjeru udaljenja iz Hrvatske, što znači da u razumnom roku mora napustiti zemlju. Uz to joj je zabranjen ulazak u Hrvatsku na rok od 180 dana, što je upisano u njezinu putnu ispravu, rekla je Vulama.

Prekršajni sud u Zagrebu osudio je dvoje studenata na 15, odnosno pet dana zatvora zbog remećenja javnoga reda i mira, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana.

Trećeokrivljena osoba oslobođena je jer nije dokazano da je sudjelovala u prekršaju.

Vranešević i Đerković došli su u subotu u Zagreb u skupini studenata iz Beograda na izložbu "Dora Maar i Picasso" u Klovićevim dvorima. Oni su se zatim izdvojili iz skupine i na Jelačićevu trgu fotografirali sa slikom Draže Mihailovića.

Slučaj su policiji prijavili građani koji su to vidjeli i negodovali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙